Ordu Valisi Yavuz, Avrupa ikincisi boksörü ödüllendirdi

22.10.2018 - 22:56 | Son Güncellenme: 22.10.2018 - 22:56

Ordu Valisi Seddar Yavuz, Rusya'nın Anapa kentinde düzenlenen Yıldızlar Avrupa Boks Şampiyonası'nda gümüş madalya kazanan Gamze Soğuksu'yu ödüllendirdi.

Vali Yavuz, 8-16 Ekim'de düzenlenen Yıldızlar Avrupa Boks Şampiyonası'nda ikinci olan milli boksör Gamze Soğuksu ile beraberinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç ve antrenör İbrahim Gündoğdu'yu makamında kabul etti.

Başarılı sporcuyu tebrik eden Yavuz, "Gamze kızımız Avrupa Şampiyonası'nda ülkemizi, ilimizi başarıyla temsil ederek, ülkemize madalya kazandırmış ve bayrağımızı göndere çektirerek, İstiklal Marşı'mızı okutmuştur. Kendisini tebrik ediyor, kutluyorum." dedi.

Sonuç odaklı çalışmanın önemini vurgulayan Vali Yavuz, "Gamze kızımız da kendisine bir hedef belirlemiş ve bu hedefini 3,5 yıllık sporculuk yaşantısında yakalamış. Başarının yerini tutabilecek hiçbir şey yoktur. Dünyada başarılı olan insanların hayat hikayelerine baktığımızda, önlerine çıkan engelleri yenerek bir yerlere geldiğini görürüz." değerlendirmesinde bulundu.

Gamze Soğuksu'nun sponsor desteği ile şampiyonaya katıldığını ve kendisinden beklenenden daha fazla bir performans ortaya koyduğunu dile getiren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç ise "Gamze kızımız, milli takım kampında en iyi çalışan sporcuydu. Çalışmasının karşılığını aldı. Bu başarısıyla Trabzon Boks Merkezi'ne seçildi. Çalışmalarına burada devem edecek ve uluslararası şampiyonalara hazırlanacak. Aynı zamanda kendisini kulüplü bir sporcu yapmak için uğraşıyoruz." ifadelerini kullandı.

Boksa 3,5 yıl önce 7. sınıf öğrencisi iken başladığını belirten Gamze Soğuksu, küçük yaşlardan itibaren spora özel bir ilgisinin olduğunu anlatarak, "Rusya'daki şampiyonada çok iyi müsabakalar çıkararak Avrupa ikinciliği elde ettim. Daha çok gencim ve önümde uzun yıllar var. İnşallah ülkemize, ilimize daha çok madalyalar kazandıracağıma inanıyorum. Kendime de güveniyorum." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Yavuz, sporcuyu altınla ödüllendirdi.

Senin için hazırladığımız haberler