Östersunds Teknik Direktörü Graham Potter, Ada yolcusu! İşte yeni takımı...

02.06.2018 - 17:18 | Son Güncellenme: 02.06.2018 - 17:18

Galatasaray’a karşı aldığı sürpriz sonuç ve sonrasında UEFA Avrupa Ligi’nde elde ettiği başarıyla adından söz ettiren Östersunds’ta Graham Potter devri sona eriyor.

İngiliz basınında yer alan habere göre bu sezon Premier Lig’den düşme üzüntüsü yaşayan Swansea, teknik direktörlük için Potter’ı düşünüyor. Bir süredir Östersunds’la bonservis konusunda görüşen Galler ekibi gelecek hafta içinde resmi açıklamayı yapmayı planlıyor.

43 yaşındaki teknik adamın şimdiden transfer hedeflerini belirlemeye başladığı bildiriliyor.

Graham Potter kimdir?

Graham Stephen Potter İngiliz eski futbolcu ve İsveç takımı Östersunds FK'in teknik direkötürü. 13 senelik futbolculuk kariyerinde İngiltere alt liglerinde 307 kez forma giydi. Ayrıca Premier League ekibi Southampton'un kadrosunda bulundu. Östersunds takımının başına geçtikten sonra çehresini değiştirdi. İsveç kupasının kazanıp Avrupa Kupalarına katılan Östersunds, Galatasaray karşısında 2-0 ve 1-1 ile tur atlayıp ardından grup aşamasına kadar yükselmişti.

Östersunds UEFA Avrupa Ligi grup aşamasında 2.sırada yer alıp bir üst tura da çıkmış ancak güçlü İngiliz ekibi Arsenal karşısında elenmişti. Graham Potter yönetimindeki takım elenmesine rağmen Emirates stadında Arsenal'i 2-1 yenmişti

AJANSSPOR

Senin için hazırladığımız haberler