Oynasa da dert oluyor oynamasa da

24.12.2020 - 13:16 | Son Güncellenme: 24.12.2020 - 14:19

İstanbul'un üç büyük takımının formasını giyip bu sezon 'Tuttuğum takım' dediği Fenerbahçe'ye döndü. Şu an ligin asist lideri olan 'sarı fişek' lakaplı oyuncunun birçok ortası arkadaşları tarafından değerlendirilemedi. Ancak agresif yapısı, orta yapması nedeniyle eleştirilere de uğradı. Caner Erkin sahada yer alsa da almasa da sarı lacivertlilerin en çok konuşulan isimlerinden biri oldu.

Oynasa da dert oluyor oynamasa da

Barış ŞEHİRLİOĞLU-AJANSSPOR

Futbola 2004 yılında Manisaspor'da başlayan Caner Erkin, sırasıyla CSKA Moskova, Galatasaray, Fenerbahçe, Inter ve Beşiktaş’ta forma giydi. İsabetli ortaları ve hırslı yapısıyla 'sarı fişek' lakabını alan oyuncu, bu sezon 'Tuttuğum takım' dediği Fenerbahçe'ye döndü.

2016-17 sezonunda dönemin Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın kardeşi Ali Yıldırım ile yaşadığı bir sorun sonrası üstü çizilen oyuncu İtalya'nın Inter takımına gitti: Orada hiçbir resmi maçta forma giymedi. Önce kiralık sonra tapusuyla yolu Beşiktaş'a düştü. (ALİ KOÇ'TAN RIDVAN DİLMEN'E HAKEM SORUSU)

Caner Erkin, Fenerbahçe’den ayrıldıktan sonra sol bekte Hasan Ali Kaldırım, İsmail Köybaşı, Nabil Dirar ve Deniz Türüç dahil olmak üzere birçok oyuncu denendi. Ancak hiçbiri Caner Erkin'in katkısını veremedi. Bu sezon sarı-lacivertli formayı tekrar giymesiyle Fenerbahçe yıllardır aradığı  'asist yapan sol bek' hasretini bitirdi.

32 yaşındaki tecrübeli oyuncu geride kalan 14 maçta da forma giyerken 5 asist yaptı. Caner Erkin Çaykur Rizespor, Fatih Karagümrük, Göztepe, Yukatel Denizlispor ve Başakşehir karşılaşmalarında asiste imza attı. Caner’in asist katkısı sunduğu maçların hepsinde Fenerbahçe galip geldi.

Caner Erkin, 4-1 kazanılan Başakşehir karşılaşmasında mücadelesi, hırsı ve maçı istemesiyle takım arkadaşlarına enerjisini yansıttı. 1 direkt 2 endirek olmak üzere atılan 4 golün 3’ünde büyük katkı sağlarken galibiyetin mimarlarından oldu. Ancak, hakem tartışmalarının öne çıkması nedeniyle Caner Erkin'in sıra dışı performansı gölgede kaldı.

Avcı, Erkin için 'Çok orta yapıyor' dedi

Caner Erkin sahadaki agresif yapısıyla dikkat çekiyor. Süper ligin itirazdan en çok kart gören oyuncularının başında yer alıyor. Başakşehir maçında da bu yüzden sarı kartla cezalandırıldı. Bu yönüyle eleştirilen Caner Erkin hakkında takımın sistemini arızaya uğrattığı yönünde düşünceler de bulunuyor. (FENERBAHÇE, KADIKÖY ŞANSSIZLIĞINI BÖYLE KIRDI)

Bu düşünceyi şu an Trabzonspor Teknik Direktörü olan Abdullah Avcı, yayıncı kuruluşun yorumcusuyken dile getirmişti. Antalyaspor deplasmanında Fenerbahçe kazanırken Fenerbahçeli futbolcular rakip ceza sahasına ise rekor sayıda tam 45 orta göndermişti.  Caner Erkin, karşılaşma boyunca 25 orta yapmıştı.

Maçın ardından o dönem yayıncu kuruluşun yorumcusu olan Abdullah Avcı "Caner Erkin çok orta yaptı. Asist var mı, yok. Beşiktaş'ı çalıştırdığım dönemde Caner'i bu nedenle kanatta değil, ortada oynattım" demişti.

Erol Bulut'a eleştiriler

Fenerbahçe Teknik Direktörü Erol Bulut'a da sistemi olmadığı sadece Caner Erkin'in ortalarından pozisyon bulunduğu konusunda eleştiriler yapıldı. Fenerbahçe hangi sonucu alırsa alsın Caner Erkin'in varlığı ya da yokluğu tartışma konusu oldu.

TRT yorumcusu Tümer Metin ise Abdullah Avcı'nın tersine Caner Erkin'e destek verdi: "Caner Erkin'in ortaları muhteşem. Bilirsin oraya ortalar yapacağını ama bir şey yapamazsın. Ayrıca kanat oyuncuları Fenerbahçe'de 2-3 yıldır bu kadar tamamlayıcı değildi ama bu sene herkes pozisyonun içinde ve tehlike yaratıyor."

Hakkında olumlu ya da olumsuz birçok yorum yapılırten bir gerçek var ki Caner Erkin, kendi oyun stiliyle skora en çok katkı yapan isimlerin başında yer alıyor.

Asist canavarı

Caner Erkin’in oynadığı takımlardaki performansları;

  • Manisaspor: 40 maç, 5 gol, 2 asist
  • Cska Moskova: 49 maç, 2 gol, 5 asist
  • Galatasaray: 30 maç, 3 gol, 4 asist
  • Fenerbahçe: 228 maç, 16 gol, 53 asist
  • Beşiktaş: 122 maçi 6 gol, 31 asist

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler