"Oyunu kuralına göre oynayacağız"

20.05.2021 - 16:17 | Son Güncellenme: 20.05.2021 - 18:37

Fenerbahçe’de olağan seçimli genel kurula az bir süre kala Ali Koç, ikinci dönem için adaylığını açıkladı. Başkan Koç, TFF Başkanı Nihat Özdemir ve Fenerbahçe'nin eski yöneticisi Şekip Mosturoğlu’nu basın toplantısında topa tuttu. İşte detaylar…

"Oyunu kuralına göre oynayacağız"

AJANSSPOR - HABER

 

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç,  yeniden  başkan adaylığını açıklarken en önemli çıkışı gelecek sezon için 'oyunu gerektiği gibi oynayacağını' vurgulamasıydı.Başkan Koç'un açıklamalarından öne çıkan mesajlar ve adresleri şöyle…

Az ama öz transfer

Fenerbahçe Başkanı, geçtiğimiz iki yıla göre kadroda daha az eksiklik bulunduğunu belirterek  

 

"Ekilen tohumlara, yapılan yatırımlara, tutan tutmayan transferlere, kadro yapılanmamıza bakıldığı zaman önümüzdeki sezon için önümüzün açık olduğunu, gelecek sezon için %70 hazır kadromuz olduğunu söyleyebilirim. Bazı eksiklerin giderilmesi halinde camiamızın beklediği şampiyonluğu getirebilecek bir takımımız var. Dolayısıyla sezona kendimizden daha emin başlayacağız" dedi.

 

Bu da sarı lacivertlilerin gelecek yılki transfer stratejisini açıklıyor. Geçen sezon olduğu gibi sayıcı çok transfer yerine az ama nitelikli futbolcular tercih edilecek.

Emre Belözoğlu devam edecek mi?

Ali Koç, mevcut teknik heyet için "Transferler, teknik direktörler... Bunları en yakın zamanda açıklayacağız. Daha önceki sezonlarda yaptığımız hatalardan ders almamız gerek. Bu dersler paha biçilemez. Teknik direktör konusu, transfer konusu hepsini 1 Haziran’a kadar netliğe kavuşturacağız” ifadelerini kullandı.

 

Gelecek hafta konuyla ilgili açıklama yapacağını belirten Koç, teknik sorumlu Emre Belözoğlu konusunda net bir ifade kullanmadı. Belözoğlu'nun kaderi en geç bir hafta içinde belli olacak. Koç, gelecek hafta yapacağı basın toplantısında verdiği kararı açıklayacak.

Nihat Özdemir yine hedefte

3 Temmuz'da omuz omuza Fenerbahçe için mücadele eden Ali Koç ile Nihat Özdemir arasındaki soğukluğun sürdüğü basın toplantısında belli oldu. Önce limit sonra Özdemir'in yaptığı "9 senedir herhangi bir şekilde bir şike olayına şu ana kadar rastlamadık" açıklamasıyla ikili arasındaki ilişki büyük yara almıştı.

 

Özdemir ihraç istemiyle Fenerbahçe Disiplin Kurulu'na sevk edilmiş, TFF başkanı bunun üzerine Fenerbahçe üyeliğinden istifa etmişti. Koç konuşmasında TFF'yi yine hedef alarak şunları söyledi: "Yönetimlerin, futbol takımlarının ne yaptığının yanı sıra ligde sıralamayı belirleyen unsurlar federasyon anlayışı, aldığı adaletsiz kararlar da ülkemize has bir şekilde futbolu etkiliyor. TFF, ve yöneticileri ile ilgili görüşlerimi zaman zaman paylaştım. Değişen bir durum söz konusu değil. Kaç karardan dönüldüğüne bakılması yeter. 'Kuzu kuzu gelip Şampiyonlar Ligi'ni oynayacaklar' açıklaması bile yeterli. Bunların değişmesi lazım."

Nihat Özdemir, Şampiyonlar Ligi finali İstanbul'dan Porto'ya alınmadan önce Manchester City ve Chelsea için 'Kuzu kuzu gelecekler" ifadesini kullanmıştı.

TFF'ye suçlama: "Sesi çok çıkanın kazanmasını sağladılar..."

Ali Koç'un TFF'yi suçladığı bir başka konu ise çifte standart konusunda oldu. Beşiktaş Başkan Ahmet Nur Çebi, siyah beyazlı oyuncu Josef de Sousa gibi isimlerin yaptıkları açıklamalara TFF'nin soruşturma açmamasını eleştiren Koç, eski hakem ve TFF delegesi Ahmet Çakar'ın iddiaları konusuna da göndermede bulundu.

 

Koç şöyle konuştu:  "Sonuçları etkileyen hakem hatalarında standardın bir türlü yakalanamaması, sezon başında yapılan algılara, hakemler yüzünden yapılan manipülasyona göz yumulması, suç içerek iddia ve ithamlara soruşturma yapılmaması. Kendi delegelerinden gelen ihtarlar, futbolcuların açıklamaları, yapılan şikayetlerde kendi içinde araştırma yapmadan direkt savcılığa gidilmesi. İyi olanın değil, sesi çok çıkanın kazanması federasyonun futbola verdiği zararlardandır."

Ali Koç'un "TFF inceleme bile yapmadı" dediği açıklamalar

 

Beşiktaş Başkanı Çebi, Rizespor karşılaşması öncesi "Umarım rakiplerimiz bize oynadığı gibi diğer takımlara karşı da öyle oynar" ifadesini kullanmıştı.

 

Josef de Sousa ise Rizespor maçı sonrası  "Bugün biliyoruz ki sadece Rizespor berabere kalmak için inanılmaz prim koydular. Bunu başkalarına hediye etmek istediler" diye konuşmuştu.  Başkan Koç, TFF delegesi de olan eski hakem ve yorumcu Ahmet Çakar'ın Faal bir hakemle görüştüğünü ve "Hakemler Fenerbahçe'yi şampiyon yapmayacak" açıklaması ile ilgili harekete geçilmemesini de eleştirdi. Bu konuda ancak kendi açıklamalarından sonra TFF'nin savcılığa başvurduğunu, kendi içinde ise hiçbir soruşturma yapmadığını belirten Koç, bunun adil lig ortamını bozduğunu iddia etti.

İkinci 'Yavuz yüz' çıkışı!  'Oyunu kuralına göre oynayacağız'

 

Fenerbahçe Başkanı Koç, 27 Temmuz 2019'da Olağan Yüksek Divan Kurulu Toplantısı'nda kendileri hakkında çıkan haberlerden şikayet ederek "Başkan Koç benzer sözleri bu kez tüm Türkiye futbol ailesi için kullandı.  

 

Koç şöyle konuştu: "Biz geldiğimizden beri total bir anlayışla Türk futbolunu ileri götürmek için hareket ettik. Kendi çabamıza rağmen yeterinde katılımı görmedik. Rekabet ve hak odaklı bakış açısı yok bizde. Zafere giden her yol hak görülüyor. Futbolda rekabetin saha içinden çıkış saha dışında olmasının bir norm haline gelmiştir. 'Zweig'in dediği gibi 'Dünya'yı değiştiremiyorsanız, kendinizi değiştirin'. Biz de artık kendimizi değiştireceğiz. Başkaları gibi değiliz. Tenhada farklı, umumide farklı değiliz. Tribüne oynamıyoruz. Bu sezonla beraber mert, dürüst, samimi olmayanlara karşı, bizi hedef alanlara karşı çok farklı tutumumuz olacağını, gereken cevapları vereceğimizi bilmenizi isterim. Fenerbahçe artık oyunu kuralına göre oynayacak. Her yapılana cevap verecek."

Şekip Mosturoğlu'na: Sandığa gelin

Ali Koç'un isim vermeden yüklendiği bir başka isimse eski yönetici Şekip Mosturoğlu oldu. Koç, Şekip Mosturoğlu'nun "Biz seçilseydik altyapı için düşündüğümüz Belçikalı antrenör şu an hala Çin’de çalışıyor. Ancak Ali Koç’un göreve getirdiği David Badia 2 senedir işsiz. keşke altyapıda bizim projemizi kullansalardı" sözlerine sert yanıt verdi.

 

Fenerbahçe Başkanı Koç, "Bırakın sosyal medyayı, Fenerbahçe'ye katkı yapmak istiyorsanız buyurun gelin sandığa. Bu insanlar çok rahat yalan söyleyebiliyor. Çok rahat dünü unutabiliyor. Biz yönetimi devraldığımızda devir teslim nezaketi bile gösterilmedi. Fenerbahçe geleneğinde devir teslim yapılır. Bırakın altyapı projesini, şunu yapın ya da yapmayın demediler. Sadece bir yönetici vardı, el sıkıştık gitti. Altyapıya gittiğimizde bize 2 sayfa rapor verdiler. O da antrenman programıydı. Belçika ile ilgili bir şey demediler. Bunun gibiler çok olacak, bu sadece örnek. Bu kişilerin spor hukukunda nasıl manipülasyon yaptıklarını da açıklayacağız. İşte fırsat, gelin. Sandığın eli kulağında. Fenerbahçe'ye yeni bir vizyon katmak istiyorsanız gelin sandığa. Aday olun, projelerinizi anlatın. Basketbolu, futbolu mevcut şartlara göre nasıl yöneteceğinizi anlatın. Akıl akıldan üstündür. Çıkın açık açık konuşun, perde arkasından konuşmayın." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler