Ozan Kabak, haftanın dev 11'inde!

11.03.2021 - 16:22 | Son Güncellenme: 11.03.2021 - 17:36

Son dakika spor haberleri... Liverpool'un devre arası transferi milli futbolcumuz Ozan Kabak, dün alınan Leipzig galibiyetindeki maç performansıyla Şampiyonlar Ligi haftanın 11'ine seçildi. İşte o 11...

Ozan Kabak, haftanın dev 11'inde!

Devre arası transfer döneminde Bundesliga'nın Schalke 04 takımından Premier Lig ekibi Liverpool’a katılan milli futbolcumuz Ozan Kabak, Şampiyonlar Ligi’nde haftanın 11’ine seçildi.

Dün Liverpool’un Devler Ligi’nde RB Leipzig’i 2-0 mağlup ettiği ve çeyrek finale yükseldiği karşılaşmada ilk 11’de başlayan Ozan Kabak, 90 dakika forma giydi. Stuttgart ve Schalke 04'de forma giydiği dönemden Leipzig'e aşina olan genç stoper, hem ilk maçta hem de rövanş maçında iyi bir performans ortaya koydu.

Şampiyonlar Ligi'nde haftanın 11'i şu isimlerden oluştu:

Navas, Alexander-Arnold, Ozan Kabak, Phiillips, Fabinho, Chiesa, Sergio Oliveira, Salah, Mane, Haaland, En-Nesyri

 

Devler Ligi'nde kayıpsız ilerliyor

20 yaşındaki genç savunmacı, Liverpool forması altında Şampiyonlar Ligi'nde Leipzig'e karşı iki maça çıktı ve bu iki maçı da İngiliz ekibi gol yemeden kazandı.

Ozan Kabak'ın Leipzig karşısında istatistikleri

  • Topla buluşma: 42
  • Pas: 36
  • Pas başarı yüzdesi: % 77.8
  • İkili mücadele: 5/1
  • Pas arası: 2
  • Uzaklaştırma: 1

Yıldız oyuncu, Liverpool ile bu sezon 5 maça çıkarken, henüz gol veya asist ile tanışamadı.

Ozan Kabak, geçtiğimiz günlerde kulüp dergisine verdiği röportajda, Liverpool'a transfer olarak çocukluk hayalini gerçekleştirdiğini aktardı.

İngiltere'deki ilk günlerinde zorlandığını kaydeden 20 yaşındaki milli oyuncu, "Kış döneminde bir takıma katılmak, yeni takım arkadaşlarıyla oynamak ve yeni bir dille yeni bir ülkeye taşınmak her zaman zordur. Benim için de zor oldu." ifadelerini kullandı.

Ozan Kabak: "Yeni bir dille yeni bir ülkeye taşınmak her zaman zordur"
 

Senin için hazırladığımız haberler