Ozan Tufan Fenerbahçe'ye dönüyor! İstanbul'a geldi...

02.02.2022 - 12:13 | Son Güncellenme: 02.02.2022 - 16:41

Fenerbahçe'nin sezon başında Premier Lig ekibi Watford'a kiraladığı milli futbolcu Ozan Tufan sarı lacivertli takıma geri dönüyor. 26 yaşındaki futbolcu sezon sonuna kadar sarı lacivertli formayı giyecek.

Ozan Tufan Fenerbahçe'ye dönüyor! İstanbul'a geldi...

Fenerbahçe'nin sezon başında 1 milyon Euro kiralama bedeli ve 7,5 milyon Euro zorunlu satın alma opsiyonuyla Premier Lig ekibi Watford'a gönderidiği Ozan Tufan geri dönüyor.

İkinci yarıda Fenerbahçe forması giyecek.

Bugün uçakla İngiltere'den İstanbul'a gelen Ozan Tufan, sezonun ikinci yarısında sarı lacivertli formayı giyecek. 

İşte Ozan Tufan İstanbul'daki görüntüleri...

 

İsmail Kartal, Ozan'ı arayıp çağırdı

Antalya kampında gazetecilere yaptığı açıklamada orta sahaya 8 ve 6 numara oynayabilen bir futbolcuya ihtiyaçları olduğunu ifade eden İsmail Kartal, Ozan Tufan'ı aradı ve kişisel olarak gelmesini istedi. Ozan Tufan'da bu isteği kabul etti. Milli futbolcu 6 aylığına sezonun kalan kısmsında Fenerbahçe forması giyecek. 

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'den ters köşe!
Habere Git

Ozan'ın opsiyonu aynen devam edecek

Watford'da şans bulmakta zorluk çeken  Ozan Tufan'ın sözleşmesinde bulunan satın alma şartı aynen devam ediyor. Watford, kümede kalmayı başarırsa Ozan Tfan için Fenerbahçe'ye 7 milyon Euro ödeyecek.

"Bu ligin seviyesini ayak uydurması lazım"

Watford takımının aldığı başarısız sonuçlardan sonra 24 Ocak'ta yollarını ayırdığı menajer  Claudio Ranieri, Ozan Tufan için 10 Ocak'ta açıklamada bulunmuştu. Renieri, "Ozan Tufan'a şans vermeye çalışıyorum. Çünkü formunu Premier Lig seviyesine çıkartmak zorunda. Çok yetenekli ve kaliteli bir oyuncu ama bu ligin seviyesine ayak uydurması lazım."

İngiltere'de Süper Lig'i eleştirmişti

Ozan Tufan İngiltere'de verdiği bir röportajda, "Süper Lig'de futbol biraz duruyor. Yere yatan futbolcular olsun, zaman geçirme olsun... Premier League'e geldiğimden beri, top taca çıksın diye bazen dua ediyorum nefes almak için." (Gülerek)

Bazen Süper Lig'i ve başka ligleri izliyorum, futbol çok durunca beğenmemeye başlıyorum. Gözümüz alıştı Premier League'in hızlı oyununa. Zor ama keyifli. Herkes herkesi yenebiliyor. O açıdan garip bir lig. Hava soğuk. Çok soğuk. Sabahları hele. Devam ediyoruz, alışıyoruz..." ifadelerini kullanmıştı.

Yeni baba oldu

Ozan Tufan, İngiltere'de 24 Ocak'ta baba olmuştu. Fenerbahçe, resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada "Ozan-Rojin çifti oğullarına ‘Aren Kuzey’ adını verdi. Ozan ve eşi Rojin’i kutlar, bebeklerine sağlıklı ve mutlu bir ömür dileriz" demişti.

Fenerbahçe'den açıklama geldi

Fenerbahçe, konu ile ilgili yayınladığı açıklamada "2021-2022 futbol sezonunun yaz transfer döneminde, İngiltere Premier Lig ekibi Watford FC’ye kiralık olarak transferi gerçekleşen futbolcumuz Ozan Tufan'ın, sezonun kalan kısmını iki kulübün anlaşmasıyla Fenerbahçe’de geçirmesine karar verilmiştir.

İstanbul'da yapılacak sağlık kontrolleri tamamladıktan sonra, Ozan Tufan ile sözleşme imzalanacaktır. Çubuklu forma ile mücadelesini sürdürecek futbolcumuza hedeflerimiz yolunda başarılar diliyoruz." ifadelerine yer verdi.

Senin için hazırladığımız haberler