Özbek Turizm, Mustafa Cengiz'e cevap verdi

21.02.2020 - 01:33 | Son Güncellenme: 20.02.2020 - 22:33

 Skorer Özel haberine göre; Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz'in açıklamalarına Özbek Turizm cevap verdi.  İşte iki tarafın birbirine söyleyledikleri:

Mustafa Cengiz'in söyledikleri;

"Susma hakkımızı kullanmamız yanlış anlaşılıyor. O satılan hisse senetleri gidişatında oynama olmaması için açıklama yapmadık. Biz Sayın Dursun Özbek ile bir sözleşme, anlaşma yaptık. Sayın Dursun Özbek elindeki rehinini yaklaşık 4,5 hisse senedini borsada satma hakkını var onları kullanıyor. Bu arada bizim de nakite ihtiyacımız var. Biz de yüzde 2 -2,5 hisse senedi satışı yaptık. Satışa rağmen hisse senetleri yükseliyor. Biz satmıyoruz, banka kanalı ile anlaştığımız için Dursun Bey tarafından satılıyor. Bizim de sattığımız yüzde 2'lik hisse senedi var." diyerek sözlerini noktaladı.

Özbek Turizm'in Cengiz'e cevabı;

Bilindiği üzere, Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Dursun Aydın Özbek’in Galatasaray Spor Kulübü Derneği’ne sağladığı kasa kolaylığı çerçevesinde şirketimiz dernekten alacaklı durumundadır. Bu alacak Galatasaray Spor Kulübü Derneği tarafından Mart 2018 ve Mart 2019 Olağan Genel Kurulları’nda yayınlanan dernek finansal raporlarında da açıkça belirtilmiştir. Bu alacak ile ilgili Galatasaray Spor Kulübü Derneği Yönetim Kurulu’nun uygun gördüğü geri ödeme planı kendileri tarafından, borçların yeniden yapılandırılması kapsamında önce Bankalar Birliği’nin onayına sunulmuştur. Galatasaray Spor Kulübü Derneği Yönetim Kurulu sunduğu bu ödeme planı kapsamında alacağın bir kısmının derneğin sahip olduğu Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar A.Ş. B tipi hisse senetlerinin satışından elde edilecek gelirlerle ödenmesini, geri kalanının da 3 yıl vadeye yayılmasını teklif edilmiştir. Bankalar Birliği’nin verdiği onay sonrası şirketimize sunulan ve 2022 yılına kadar uzanan bu ödeme planı tarafımızca aynen kabul edilmiştir.

İmzalanan protokol çerçevesinde satılan hisselerden elde edilen gelir önce derneğin banka hesabına girmekte ve oradan bahsi geçen borç tutarından düşülmek üzere şirketimizin banka hesabına ödenmektedir. Ocak ayı başından bugüne kadar satılan hisselerin 16.800.000’inden (toplam hisse adedinin %3.1’i) elde edilen gelir şirketimize olan borçtan mahsup edilmek üzere Galatasaray Spor Kulübü Derneği tarafından banka hesabımıza ödenmiştir. Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) kayıtlarında şirketimiz ya da Sayın Dursun Aydın Özbek adına Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar A.Ş. hissesi bulunmamaktadır. Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na hisse satışları ile ilgili yapılan duyurularda da açıkça belirtildiği gibi, satılan hisseler MKK’da Galatasaray Spor Kulübü Derneği’ne kayıtlıdır ve yasa gereği bu hisselerin satışı dahil olmak üzere her türlü tasarruf Galatasaray Spor Kulübü Derneği’ne aittir.

Senin için hazırladığımız haberler