Dursun Özbek'ten Cemal Özgörkey Kararı!

İsa Kethüda
25.12.2022 - 18:19 | Son Güncellenme: 25.12.2022 - 18:28

Galatasaray haberleri... Süper Lig takımlarından Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, yönetici Cemal Özgörkey’in durumuyla ilgili açıklamalar yaptı. Detaylar.

Dursun Özbek'ten Cemal Özgörkey Kararı!

AJANSSPOR-HABER

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, uzun süredir rahatsız olduğu sponsorluk ve pazarlama departmanında kan değişikliğine gitmiş ve yönetici Cemal Özgörkey’in yerine Niyazi Yelkencioğlu getirmişti.

Cemal Özgörkey, Başkan Özbek'i eleştirmişti

Cemal Özgörkey, Başkan Özbek'in Galatasaray AŞ'ye ekstra 5 üye atanması kararını kamuoyu önünde eleştirmişti.

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, bu iddialar ile ilgili Demirören Haber Ajansı'na (DHA) bir açıklama yaptı.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş parçalı bulutlu
Habere Git

"Görevden alma diye bir şey yok"

Son günlerde başkan yardımcısı Cemal Özgörkey’i görevden aldığı şeklinde haberler çıkması üzere açıklama yapan Özbek; “Görevden alma diye bir şey yok. Sponsorluk eko sistemini genişletebilmek için bir komite oluşturuldu. O işin kaptanlığını da Niyazi Yelkencioğlu üstlendi. 

Cemal bey ise böylelikle Colombus'un asıl konuları olan Mağazacılık ve Digital AS'ye daha rahatlıkla odaklanabilecek” ifadelerini kullandı.

Cemal Özgörkey, Başkan Özbek'i +5 için eleştirdi

Başkan Dursun Özbek, Aralık ayı başında Galatasaray Sportif AŞ'nin üye sayısını 7 kişiden 12’ye çıkaran karara imza atmıştı. Başkan Özbek'i eleştiren Galatasaray Başkan Yardımcısı Cemal Özgörkey, "Listeyi herkes gibi açıklandığında gördüm. Ana yönetim kurulunda tartışılmadı. Tartışılması lazımdı. Kimsenin haberi yok" demişti.

İlgini Çekebilir
Dilmen: "Hakem Atilla Karaoğlan böyle istedi"
Habere Git

Sponsorluk gelirleri beklentinin altında kaldı

Basına yansıyan haberlere göre GS Store'da mağazacılık gelir artışı enflasyonun altında kaldı ve eksi yazdı. Kol sponsorluğu bile Beşiktaş’ın yarı fiyatına (10 milyon lira) yenilendi. Bulunan sponsorluklara ek olarak sadece Dinçer Azaphan’a toplam 11 sponsorluk için 18 milyon TL gelir elde edildi.  Başkan Özbek ise 18-20 milyon dolar gelir bekliyordu.

Özgörkey, Eşref Hamamcıoğlu'nun listesindeydi

Burak Elmas'ın başkanlık görevini bırakmasından sonra seçimde Dursun Özbek yönetimine giren Cemal Özgörkey, daha önce diğer başkan adayı Eşref Hamamcıoğlu'nun listesindeydi. Burak Elmas'ın başkan olduğu seçimde Özgörkey, Hamamcıoğlu ile seçimi kaybetmişti.

Cemal Özgörkey ikinci kez Galatasaray yönetiminde 

1959 doğumlu Cemal Özgörkey, Galatasaray Lisesi mezunu. 2008-2010 seneleri arasında Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi oldu ve Galatasaray Pazarlama A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı görevleri yaptı. 2011 seçimlerinde başkan adayı oldu ancak bu kararından son anda vazgeçti. Burak Elmas'ın görevi bırakmasından sonra yapılan seçimde Dursun Özbek'in listesinde yer aldı ve ikinci kez yönetime girdi. 

Senin için hazırladığımız haberler