Özbek'ten Finansal Fair Play açıklaması!

04.04.2017 - 16:04 | Son Güncellenme: 04.04.2017 - 16:04

AJANSSPOR - Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, NTV Spor'a özel bir rörtaj verdi.

Özbek'in sözlerinden Ajansspor.com'un derledşkleri şöyle:

"Birkaç hafta önce UEFA yetkilileri ile görüştük. Ziyaretin amacı 18-19 sezonundan itibaren yeni bir anlaşma yapmak istememiz. Yol haritamızı açıklamamız lazım UEFA'ya. Omuz omuza, yol haritasını seçmek istiyorum. UEFA yetkilileri ile burada; kendileri ile görüştüm. Memnun oldular. Galatasaray geçmişte yaşadığı travmaları yaşamayacak. Eylül-Ekim gibi bu anlaşmayı yapacağız. Galatasaray, önümüzdeki 3-4 seneyi çok daha rahat, Finansal Fair Play kurallarına uygun bir biçimde geçirecek. Servet Bey (Yardımcı) UEFA üyeliğine aday. Onu da cesaretlendirmek için buradayım. Onun seçilmesi önemli. Türk kulüpleri için çok iyi olacak.

UEFA şeffaflık istiyor. Kulüpler ceza vermek için kurulan bir kurum değil. Büyük zararları var kulüplerin. Bu kulüplerin disiplin içine girmesinde fayda var. UEFA bu konuda çok net. Her kulübe bu temasları yapmasını tavsiye ediyorum. UEFA, çok destekçi, yardım etmeyi çok istiyorlar. Hiçbir kulübün Avrupa'dan men edilmesi gibi bir arzuları yok. Galatasaray şeffaflığı ile takdir gören bir kulüüp. Benim görevim, önümüzdeki süreçte tekrar böyle bir cezayla muhattap olmamamızı sağlamak.

Bu sezon için 65 milyon euro içinde kalıyoruz. Sıkıntı yok. Önümüzdeki 3-4 yılın yol haritası yapılacak. Buna uyarsak sıkıntımız olmaz. Bu manada faydalı görüşmeler oldu.

Burada çok delege ile görüştüm. Servet Bey'in şansı çok. UEFA yöneminde olması Türk kulüpleri için çok faydalı olacak. İnşallah seçilecektir"

 

Senin için hazırladığımız haberler