Özdemir: "beIN Sports bunu biliyordu"

30.07.2020 - 00:24 | Son Güncellenme: 30.07.2020 - 00:24

Federasyon Başkanı Nihat Özdemir, Süper Lig'de gelecek sezonun 21 takımla oynanacak olmasını değerlendirdi. Özdemir, beIN Sports ve Süper Lig fikstürü hakkında neler söyledi?

Özdemir: "beIN Sports bunu biliyordu"

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, Ziraat Türkiye Kupası finalinin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Gelecek sezon Süper Lig'in 21 takımla oynanacağını hatırlatan Özdemir, "Bu kadar sıkışık bir takvimde her hafta bir takımın dinlendirilmesi faydalı olabilir. Sıkışık bir takvim olacak. 16 Mayıs'ta Süper Lig ve kupayı bitireceğiz. Şenol Güneş ve UEFA bunu istiyor. Avrupa Şampiyonası'na hazırlanıyoruz. 40 haftalık bir takvim olacak. Gözümüzü açacak zamanımız yok. Futbolcular ve kulüpler kendini hazırlamalı. Sıkıntılı ve sıkışık bir sezon bizi bekliyor" şeklinde konuştu.

"beIN Sports bunu biliyordu"

Yayıncı kuruluşun haberi olmadan Süper Lig'de küme düşmenin kaldırılmasının sorulması üzerine Başkan Özdemir, "beIN Sports'ta bir yanlış anlama var. beIN Sports'un CEO'su Yousef Al-Obaidly bunu biliyordu. Bayram dolayısıyla bir iletişim sıkıntısı olmuştur. Biz bunu yürürlüğe koyduk" dedi.

Al-Hudaifi: "Bizim için sürpriz oldu"

Digiturk Spor İçeriklerinden Sorumlu Grup Başkanı Saad Saleh Al-Hudaifi, dün (29 Temmuz) yaptığı açıklamada Süper Lig'in 21 takımla oynanacak olmasının kendileri için sürpriz olduğunu söyledi.

Saad Saleh Al-Hudaifi, "TFF'nin kararlarına saygı duyuyoruz, onlarla birlikte çalışmaktan da mutluyuz fakat bunun, resmi bir şekilde bize sorulmasını isterdik, verilerle onlara dönmek isterdik. Bu kararla ilgili resmi bir mektup, talep, herhangi bir e-mail bile almadık. 114 maç yayınlayacağız. %2 daha fazla maç olacak. Coğrafi durumu da konuşmamız lazım. 3 farklı şehirde olan kulüplerden bahsediyoruz. Daha çok ekip, daha çok yayın aracı kiralamak zorundayız. Bu, bizim için çok zor bir durum. Ligi bu şekilde yayınlamak kolay değil" şeklinde konuştu. (AÇIKLAMANIN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ)

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler