Hasan Arat'ın Futbol Direktörü Samet Aybaba

İsa Kethüda
28.11.2023 - 11:18 | Son Güncellenme: 28.11.2023 - 12:50

Son dakika spor haberi: Beşiktaş'ta başkan adaylarından Hasan Arat'ın futbol direktörü belli oldu. Arat, Samet Aybaba ile anlaştı. Detaylar haberimizde...

Hasan Arat'ın Futbol Direktörü Samet Aybaba

Salim MANAV - AJANSSPOR

Beşiktaş'ta seçim heyecanı yaşanırken başkan adaylarından Serdal Adalı ve Hasan Arat'ın seçimi kazanmaları halinde görev yapacak futbol direktörleri belli oldu. 

Serdal Adalı, Mehmet Özdilek ile anlaştı

Serdal Adalı başkan olması durumunda futbol direktörlüğü görevi için Mehmet Özdilek ile anlaştığını açıklamıştı. 

Hasan Arat da Aybaba ile el sıkıştı

Serdal Adalı'nın Mehmet Özdilek hamlesine başkan adayı Hasan Arat'tan karşılık geldi. 

İlgini Çekebilir
Hasan Arat'ın futbol sorumlusu belli oldu! Şifo'ya karşı efsane isim
Habere Git

Hasan Arat başkan seçilmesi halinde futbol direktörlüğü görev için Samet Aybaba ile anlaştı. Aybaba'nın bu noktada çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi. 

Beşiktaş efsanesi Samet Aybaba 

1977 yılında İskenderunspor'dan Beşiktaş'a transfer olan aralıksız 11 yıl siyah beyazlı formayı giyen kaptanlık yapan Samet Aybaba, 2012-2013 Feda Sezonu'nda Beşiktaş'ta teknik direktörlük yaptı. 

Adana Demirspor'da sportif direktör oldu

Kariyerinde teknik direktörlük bulunan 68 yaşındaki futbol adamı, 2014-2015 sezonunda Adana Demirspor'da sportif direktörlük görevi yaptı. 

İlgini Çekebilir
Hasan Arat'ın yönetimine girecek 5 isim belli oldu
Habere Git

O dönem Aybaba ile çalışan Ersin Aka, Radyospor'da şunları söyledi: 

Samet Aybaba ile Adana Demirspor'da farklı ve takımlarda çalıştım. 1. Lig'de 2013-2014 sezonu Adana Demirspor için belki de 1. Lig'de örneği olmayan bir yıldı. Adana Demirspor'da o sezon U-21 takımından oyuncular transfer ettik. Beykan Şimşek, Tayfur Bingöl, Hakan Çinemre, Abdülkerim Bardakçı gibi isimleri transfer ettik. Yeni bir yapılanma oluşturduk, o dönem Play-Off'ta elendik. Takımımızı eleyen Antalyaspor, Süper Lig'e çıktı.

Samet Aybaba detayı: İlkelerime uymaz dedi ve görevi reddetti!

Benim için çok değerli bir sezondu, en az şampiyonluk kadar değerliydi. Samet Aybaba benim için çok farklı. Samet Aybaba ile farklı dönemlerde farklı takımlarda çalıştım. Samet Aybaba, Türk futbolunda değerini bulamayan bir isim. Ersin Aka olarak kendisine çok şey borçluyum. Adana Demirspor'da Samet Aybaba, sportif direktördü ve takımımız 5 hafta çok kötü bir dönem geçirdi. O dönem yönetim, Samet Hoca'ya teknik direktörlük teklifi yaptı. Samet Hoca duruş sergiledi 'Asla ilkelerime uymaz, ben yıllarca teknik direktör olan sportif direktörleri eleştirdim. Bunu kendim yapmam' dedi ve görevi reddetti.

Öte yandan Beşiktaş Kulübünün 3 Aralık'ta yapılacak olağanüstü genel kurulu öncesi başkan adaylarından Hasan Arat'ın futbol şubesi ve futbol iletişiminden sorumlu yöneticisi belli oldu. Buna göre; Beşiktaş'ın ve Türk futbolunun efsane isimlerinden Feyyaz Uçar'ın, Beşiktaş'ın başkan adaylarından Hasan Arat'ın futbol şubesi ve futbol iletişiminden sorumlu yöneticisi olacağı öğrenildi. İlgili haberi okumak için tıklayın.

Hasan Arat, Samet Aybaba'yı resmen açıkladı

Beşiktaş Başkan Adayı Hasan Arat seçilmeleri halinde, "Beşiktaş Futbol Takımları Genel Koordinatörü" görevine Samet Aybaba'yı getireceğini resmen duyurdu. Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Arat, "Değerli Beşiktaşlılar,

Yönetimimiz döneminde görev yapacak çok önemli bir ismi bugün sizlerle paylaşmak istiyorum:

SAMET AYBABA

Beşiktaş tarihinin efsane kaptanı ve Divan Kurulu üyesi Samet Aybaba, Hasan Arat yönetiminde "Beşiktaş Futbol Takımları Genel Koordinatörü" olarak görev yapacak.

Beşiktaşımız için çıktığımız bu yolda kendisine başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Hasan Arat: "Adaylar çok kaliteli çalışmalar yapıyor"

Beşiktaş Kulübünün 3 Aralık'ta yapılacak olağanüstü genel kurulu öncesinde başkan adaylarından Hasan Arat, yönetim listesindeki isimlere ilişkin açıklamalarda bulundu. Arat, "Türkiye 1 aydır Beşiktaş'ı konuşuyor. Beşiktaş'ı iyi bir gelecek beklediğini söyleyebilirim. Adaylar çok kaliteli çalışmalar yapıyor. Bu seçim Beşiktaş camiası için hayırlı bir seçimdir. Centilmence geçtiğini düşünüyorum. Geleceğin felsefesi seçimidir" dedi.

Feyyaz Uçar: "Beşiktaş'ta hiç kaptan çıkamadım onların yüzünden"

Futboldan sorumlu yönetici olacak olan Feyyaz Uçar ise, "Sayın başkan adayımıza böyle sorumluluk yüklü göreve beni düşündüğü için çok teşekkür ederim. Bizler kariyerini sonlandırmış kişilerin çoğu bana teklif edilen görevi bekler hayatı boyunca. Çok azı da bu şerefe nail olur. Eğer üyelerimiz bizi bu göreve layık görürlerse inşallah bu onurlu görevde görev yapmaya çalışacağım.

Kaptanlarından Samet Aybaba'nın da bu projede olması çok özel. İşin bir ucunda da Rıza Çalımbay var. O da kaptanım. Beşiktaş'ta hiç kaptan çıkamadım onların yüzünden. İlerleyen dönemde sevdiğim bir grupla olacağım çok mutluyum" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler