ÖZEL - "Cenk Tosun, adının Avrupa takımlarıyla..."

21.09.2017 - 14:49 | Son Güncellenme: 21.09.2017 - 14:49

ÖZEL - "Cenk Tosun, adının Avrupa takımlarıyla..."

AJANSSPOR - Türk futbolunun unutulmaz golcülerinden bir olan Necati Ateş, spor gündemine dair değerlendirmelerde bulundu. Radyospor programcısı Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Ateş, Fenerbahçe-Beşiktaş maçı hakkında dikkat çeken sözler söyledi. Necati Ateş’in yaptığı açıklamalar şu şekilde:

"Fenerbahçe kazanamazsa yarıştan kopar"

Fenerbahçe ile Beşiktaş arasındaki maç özellikle sarı-lacivertliler açısından çok farklı bir karşılaşma olacak. Fenerbahçe kendi taraftarı önünde mutlaka kazanmak isteyecektir. Eğer kazanamazlarsa yarıştan kopacaklardır. Ben Kadıköy’de Fenerbahçe’nin kazanacağını düşünüyorum.

"Cenk daha da motive olmuş"

Janssen Fenerbahçe’ye yeni geldi ve adapte olması için zamana ihtiyacı var. Tabi ki gol atmış olması bir golcü adına motivasyondur. Beşiktaş’ta da Cenk Tosun iyi bir grafik çiziyor. Cenk Tosun ile konuştum. Adının Avrupa takımlarıyla anılması onu daha da hırslandırıyor. Motive olduğunu söyledi. Yerli oyunculara yer açmak gerekiyor. Cenk’in nereden nereye geldiğine mutlaka bakmak lazım. Bayern Münih iddiaları da var. Kendisini geliştirdi. Avrupa’da oynayabilecek düzeyde bir golcü.

Yabancı kuralı değişmeli mi?

Ben yerli oyunculara güven duyulması gerektiğine inanıyorum. Mesela Trabzonspor’da Abdülkadir ve Yusuf gibi genç oyuncular son dönemde gündemde. Böyle oyuncuları desteklemek gerekiyor. Ersun Yanal’ı da bu açıdan tebrik etmek gerek. Yabancı kuralına gelince, bir takım değişiklikler olacağını öngörmek zor değil. Bence kademeli olarak düşecektir. Fakat; üst liglerde yabancı kuralı böyle devam edecekse alt liglerde olmamalı.

Çarpıcı Trabzonspor yorumu…

Trabzonspor’da genç futbolcuların takıma monte edilmesi sevindirici. Tabi ki bu kolay olmuyor. Ben Trabzospor’dan umutluyum. Doğru işler yapılıyor. Trabzonspor mutlaka yarışın içinde olmalı. Ben bordo-mavililerden önümüzdeki 10 yıl içinde şampiyonluk bekliyorum.

Bursaspor – Galatasaray maçı hakkında

Igor Tudor ile Galatasaray lige iyi başladı. Fakat bunun devamını getirmek de önemli. Bursaspor maçları her zaman zorlu geçmiştir. Galatasaray’ın şampiyon olamaması başarısızlıksa, Bursaspor’un da ligde kalmaya çalışması başarısızlıktır. Fakat; Bursaspor geçen sezondan ders aldı ve toparladı. İyi kadro kurdular. Taraftarı da stada çektiler. Bursaspor-Galatasaray maçının gollü geçeceğini düşünüyorum. Galatasaray bu deplasmanda zorlanacaktır.

YASAL UYARI : BU HABER AJANSSPOR.COM TARAFINDAN YAZILMIŞTIR. KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ.

Senin için hazırladığımız haberler