ÖZEL- Galatasaray'dan teklif aldı mı? İşte gerçekler...

05.06.2017 - 16:08 | Son Güncellenme: 05.06.2017 - 16:08

ÖZEL- Galatasaray'dan teklif aldı mı? İşte gerçekler...

AJANSSPOR ÖZEL – Galatasaray’ın eski golcülerinden Necati Ateş, sarı-kırmızılı kulüpte Cenk Ergün’ün yardımcılığına getirileceği şeklinde çıkan haberlere açıklık getirdi. Radyospor’da yayınlanan Spor Kazanı programında Özgür Sancar’a konuşan Ateş önemli değerlendirmelerde bulundu.

Necati Ateş’in Radyospor’a yaptığı açıklamalar şu şekilde :

Galatasaray'dan teklif aldı mı?

Olay biraz karışık. Basında biraz farklı yönlendiriliyor. Olayı biraz anlatmak gerek. Antep maçı öncesi Cenk Ergün beni aradı. Bana 1 saatini ayırır mısın dedi. Gittim, Cenk ağabey bana projesiyle ilgili konuştu ve beni düşündüğünü söyledi. Bunun adı yok ama ben varım, takımın yanında olacaksın dedi. Avrupa’da böyle yapılandırmalarda eski futbolcular kullanılır. Ben olurum ya da olmam, model çok doğru dedim. Ben isterim ki hem transferde yardımcı olayım hem de takım üstünde yardımcı olayım. Cenk ağabey bunların hepsine yetişemez. Bana kendisinin dediği, ben böyle bir şey düşünüyorum. Yönetimle konuşacağım, olgunlaştıracağım ve görüşeceğiz dedi. Sadece Cenk Ergün bana kafasındakileri anlattı. Ben de “Galatasaray benim evim. Çalışmak onurdur” dedim. Olay bu kadar.

"Olursa göreve her daim hazırım"

Bana bunu Cenk Ergün teklif etti ve ben de onur duyacağımı söyledim. Olay biraz karıştı. Cenk ağabeyin kendi duygusuyla hareket edilmiş bir konudur. Konu bana gelince farklı adlandırıldı ama olayın gerçeği budur. Eğer olursa, göreve her daim hazırım. Ama bu yönetime kalmış bir şey. Yönetimin sesi Cenk ağabeyin sesidir. Böyle bir teklifi bana boşu boşuna sunmaz. Yönetim kabul eder ya da etmez. Ne olacağı zamana kaldı. Her şeyi zaman gösterecek. Şu anda çalışan bir Galatasaray var. 3 ön eleme oynayacak. Gidenler gelecek. Hoca transferlerin yetişmesini isteyecektir. Cenk ağabey transferler için gidip gelecek. Ben bir sorumluluk almazsam başarılı olamam. Hiçbir yetkinin içinde olmayacaksam, sadece orada duracaksam bir faydam olacağını zannetmiyorum. Ama sorumluluk alırsam, başarıya giden yolda görev almaya hazırım.

Nedved örneği!

Juventus-Real Madrid finalini gördük değil mi? Pavel Nedved’in ne durumda olduğunu görüyoruz. Bence model çok doğru. Daha önce tecrübe yaşamış isimler, futbolcu psikolojisini anlayan kişilerin olması bence olur. Ben olurum olmam, bu modelin uygulanması gerektiğini düşünüyorum.

Sabri için neler dedi?

Sabri Sarıoğlu’nun parayla ilgili bir sıkıntı yaşayacağını zannetmiyorum. Bülent Korkmaz gibi orada futbolu bırakabilir. Bu çok önemlidir. Bir takımda başlayıp orada futbolu bırakmak çok önemlidir. Sabri gibi değerli bir kardeşimize de bu durum yakışır. Transfer konusunda ise Galatasaray’ın ciddi çalışmalar yaptığını ve bu transferleri bitirmek üzere oldukları şeklinde haberler alıyoruz. Bazen ön eleme oynama durumları avantaj ya da dezavantaj olabiliyor. Karakterli, elini taşın altına koyan oyuncular alınması gerekiyor diye düşünüyorum.

Transferde sona gelişmeler!

Belhanda’nın doğru bir hamle olacağını düşünüyorum. Sinan Gümüş’ün de gideceğini sanmıyorum. Bu benim fikrim. Oyunculara nasıl davranılması gerektiği önemlidir. Diyaloglar ve istişareler önemlidir. Bu kulüp için oyuncuya değerli olduğunu hissettirdiğin zaman performansı artar. Bunu tecrübe etmişliğimiz, görmüşlüğümüz var.

Göztepe sevinci!

Bir İzmirli olarak Göztepe’nin 14 yıl sonra Süper Lig’e gelmesi bence çok önemli. İnşallah hayırlı uğurlu olur. Başkanları çok çabaladı. Eskişehirspor’un da formasını giydim. Keşke ikisinin de çıkabilme ihtimali olsaydı. Umarım Göztepe uzun yıllar ligde kalır. Eskişehirspor da hak ettiği yere geri döner. Muhteşem bir maçtı. Bazı olaylar dışında gerçekten de çok güzel bir maçtı.

(YASAL UYARI: BU HABER KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ.)

Senin için hazırladığımız haberler