Galatasaray'ı mahkemelik yapan Fırat Develioğlu, karardan memnun!

Orhan Gülek
22.04.2022 - 15:40 | Son Güncellenme: 22.04.2022 - 16:21

Galatasaray'da seçim kararına tedbir aldıran genel kurul üyesi Fırat Develioğlu, kararın bozulması sonrası Ajansspor'a özel açıklamalarda bulundu. İşte detaylar

Galatasaray'ı mahkemelik yapan Fırat Develioğlu, karardan memnun!

Burhan Can TERZİ - AJANSSPOR

Galatasaray üyesi Fırat Develioğlu’nun başvurusu üzerine son genel kurula konulan tedbir kararına kulübün yaptığı itiraz 10. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görüldü. Mahkeme, Galatasaray’da yapılan son genel kurulun iptaline ilişkin davada ihtiyati tedbir kararını kaldırdı.

İtirazı karara bağlandı

Galatasaray’da Burak Elmas ve yönetimi geçtiğimiz ay yapılan yıllık olağan mali genel kurulunda idari yönden ibra edilmemişti. Bunun ardından sarı-kırmızılı kulüp, 30 Nisan’da seçim kararı almıştı. Ancak mahkeme daha sonra genel kurulun iptaline karar vermişti. 10. Asliye Hukuk Mahkemesi, genel kurulun iptaline ilişkin davada ihtiyati tedbir kararını kaldırdı.

Develioğlu, tedbir kararının kaldırılması sonrası konuştu

Galatasaray'da seçim kararına tedbir aldıran genel kurul üyesi Fırat Develioğlu, 10. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde son genel kurulun iptaline ilişkin davada ihtiyati tedbir kararını kaldırması sonrası Ajansspor'a konuştu.

İlgini Çekebilir
Burak Elmas açıkladı: Seçim kararı...
Habere Git

"Artık kimse cesaret edemeyecek"

Aldırdığı tedbir kararının, bundan sonrası için de ışık tutacağını kaydeden Develioğlu ''Karar çok iyi oldu. Hem mahkeme süreci uzamamış oldu hem de ben vermek istediğim mesajı vermiş oldum. Camia için en iyisi oldu. Artık kimse 8 ayda bir başkan değiştirmeye cesaret edemeyecek.'' dedi.

Ne olmuştu?

10. Asliye Mahkemesi, Galatasaray’ın 26 Mart’ta yapılan mali genel kurulun iptali ve 30 Nisan'da gerçekleşecek seçim için ihtiyati tedbir kararı vermişti. Valilik, 26 Mart'da düzenlenen olağan mali genel kurulda usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle dava açmış ve 10. Asliye Mahkemesi, 30 Nisan 2022'de gerçekleşmesi beklenen olağanüstü seçimli genel kurul toplantısının tedbiren durdurulmasına karar vermişti. Davacı Fırat Develioğlu'nun, davalı Galatasaray Spor Kulübü Derneği'ne açtığı dernek genel kurulunun iptali istemli dava dilekçesini inceleyen İstanbul 10. Asliye Hukuk Mahkemesi tensip kararına varmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler