Galatasaray'ın Yüzü Basketbolda Gülüyor: Bu Başlangıç!

İsa Kethüda
12.04.2022 - 14:35 | Son Güncellenme: 12.04.2022 - 15:13

Basketbolda Fenerbahçe Beko'yu deplasmanda deviren Galatasaray Nef, tüm camiaya adeta merhem oldu. Genel Menajer Turgay Zeytingöz, derbi galibiyetini anlattı.

Galatasaray'ın Yüzü Basketbolda Gülüyor: Bu Başlangıç!

Burhan Can TERZİ - AJANSSPOR

Futbolda tarihinin en kötü sezonlarından birini yaşayan Galatasaray'ın yüzü basketbolda koç değişiminin ardından gelen arka arkaya 4 galibiyetle güldü. Bu 4 maçın içinde ezeli rakipler Beşiktaş ve Fenerbahçe deplasmanlarının da olması sarı kırmızılar için ayrı bir önem taşıyor.

Koç etkisi

Stadın da isim sponsoru olan Nef'in desteğiyle yola çıkan şube Ekrem Memnun'un ayrılıp  yerine Andreas Pistiolis'in gelmesiyle adeta havalandı. Sarı kırmızılar koç değişiminin ardından üçü deplasmanda 4 galibiyet aldı. Pistiolis yönetimde Galatasaray'ın aldığı sonuçlar şöyle:

  • Beşiktaş Icrypex  - Galatasaray Nef 74-62
  • Galatasaray - Pınar Karşıyaka 84-78
  • Semt 77 Yalovaspor - Galatasaray Nef 69-73
  • Fenerbahçe Beko - Galatasaray Nef 70-76

Galatasaray Nef'deki değişimin sırrı ne?

Ardı ardına gelen galibiyetler play-off'a girip girmeyeceği konusunda şüpeheler bulunan Galatasaray Nef'teki kara bulutları dağıttı. Erkek basketbol şubesindeki olumlu anlamdaki değişimi hem takımın son durumunu hem de derbi galibiyetini genel menajer Turgay Zeytingöz'e sorduk.

"Erden Timur'un varlığı çok önemli"

Tüm camianın takdirini toplayan erkek basketbol yapılanmasıyla ilgili kazanma odaklı bir anlayışla yola çıktıklarını ifade eden Zeytingöz, takımın oluşturulmasında Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur'un gerek maddi gerek manevi varlığının çok önemli olduğunu çizdi.

"Bu sene başlangıç senesi"

Takıma her şeyiyle katkı veren Erden Timur'un yanında Barış Nane'nin varlığının da kendilerine güç verdiğini belirten Zeytingöz, sözlerine şöyle devam etti: "İlk önce tohumları atıp sonra da yetiştirmeye çalışıyoruz. Bu sene bir başlangıç senesi böyle bir proje için ama bu sene de biz nispeten elimizden geldiğince iyi bir takım kurduğumuzu düşünüyoruz."

"Altyapıda çok ciddi plan ve projeler var"

Galatasaray Genel Menajeri, altyapı çok ciddi plan ve projelerinin olduğunu söyledi. Zeytingöz, "İnşallah zaman içinde bunlar da yol alacak ve Galatasaray basketbolunu gerçekten çok daha güzel çok daha organize bir duruma getirmeye çalışacağız. Bütün amacımız bu" dedi.

Ekrem Memnun ile yolların ayrılması

Eski koç Ekrem Memnun'un sarı kırmızı camia için çok önemli bir isim olduğunun altını çizen Zeytingöz, "Takımla alakalı kısma gelecek olursak koç değişikliği oldu. Ekrem Memnun gerçekten Galatasaray camiası için çok önemli bir isim. Bizler için de öyle hepimizin ağabeyi...Biz tabii ki istemezdik ama bazen böyle değişikliklere mecbur kalabiliyorsunuz. Profesyonelliğin içinde bunlar da var" dedi.

Zeytingöz, Andreas Pistiolis'i Bandırma'dan tanıyor

Galatasaray Genel Menajeri açıklamalarına şöyle devam etti: "Andreas Pistiolis'i yıllarca hem Panathinaikos'ta hem CSKA'da hem de Bandırma'da çok önemli isimlerin yardımcılığını yaptı. Biz Bandırma Banvit'te beraber de çalıştık kendisiyle. O zamandan beri de çok sık görüşmeye devam ediyoruz. Böyle bir değişikliğe karar verdikten sonra çok kısa süre içerisinde de bunu değiştirme şansımız oldu ve neredeyse ertesi gün Andreas ile anlaştık. Ben onun basketbol bilgisine, karakterine, camiayla uyumuna çok inanıyordum. Nitekim de öyle oldu. Yöneticilerimiz de bu konuda çok destek oldu kararı almamızda."

İlgini Çekebilir
Galatasaray'da Domenec Torrent'in durumu netleşti!
Habere Git

Hedef play-off'ta saha avantajı

Fenerbahçe Beko galibiyetinin kendileri için sürpriz olmadığını vurgulayan Turgay Zeytingöz, "Bizim takımımızın potansiyeli var. Öncelikle play-off'a girebildiğimiz en iyi yerden girip saha avantajını elde etmeye çalışıyoruz. Saha avantajını elde ettikten sonra da gidebildiğimiz en iyi yere kadar gideceğiz" diye konuştu.

İlgini Çekebilir
Galatasaray ile Fenerbahçe'nin video savaşları!
Habere Git

Sonraki yıllarda hedef büyüyecek

Galatasaray yöneticisi güzel bir takımlarının olduğunu ancak bu yılı başlangıç olarak gördüklerini tekrar hatırlatarak "Bu sene elimizden gelenin en iyisini yapıp sonraki senelerde de inşallah hedef büyütme şansımız olur diye düşünüyorum" dedi.

Fenerbahçe galibiyetinin sırrı

Zeytingöz, sözlerine şöyle devam etti: "Bu sene Fenerbahçe ile 4'üncü maçımızı oynadık. Sezon başı hazırlık maçı oynamıştık orada kazanmıştık. Daha sonra ligde ve kupada kaybettik. Ama kaybettiğimiz maçlarda da hep kazanma aşamasına getirmiştik maçları. Ve dolayısıyla Fenerbahçe'yi yenebileceğimizi biliyorduk dün sahaya çıkmadan önce de..."

"Yeni transfer Isaiah Canaan uyum sağladı"

Galatasaray Genel Menajeri, derbi öncesi iyi bir süreç geçirdiklerini, maçtan önce alınan 3 galibiyetin takıma güvenini yerine getirdiğini söyledi. Zeytingöz, "Takımla koç biraz daha uyum içerisinde çalışmaya başladı. Çok değerli bir oyuncumuzu kaybettik yerine yine aynı şekilde kıymetli oyuncu transfer ettik Isaiah Canaan... O da bizimle beraber ikinci maçına çıktı. Takımla bir hafta 10 gün antrenman yapma şansı oldu. O da takıma uyum sağladı" dedi.

"Oyuncularımız çok karakterli"

Fenerbahçe'nin Euroleague finali olsa bile kendi salonunda favori olduğunu vurgulayan sarı kırmızıların yöneticisi, "Maç hakikaten çok sert, çok zor bir maçtı. Zor bir salon. Ama işte oyuncularımız çok karakterli, gerçekten çok kazanma odaklı bir oyuncular" diye konuştu.

"Konuşulması gereken mücadele"

Zeytingöz sözlerini şöyle bitirdi: "Başından sonuna kadar bir şekilde işin içinde kaldık, birçok bölümü önde götürdük. Çok kritik bir yerde  sayı geriye düştük. Orada da gerçekten Isaiah Canaan'ın, Dee Bost'un çok sorumluluk alarak soktukları birkaç tane top var. Onlar bizi geri döndürmeyi sağladı ama burada asıl konuşulması gereken takımın başından sonuna kadar verdiği mücadele. Bir şekilde o mücadele kısmında biz bir adım öndeydik. Ribaundlarda eksik kalmamıza rağmen mücadelede Fenerbahçe'den önde olduk. İsabetli oynadığımız için kazanmayı bildik. Bizim takımın bu potansiyeli var. Her gün herkesi yenebiliriz. İnşallah bunu istikrarlı bir hale getirip play-off'ta da yapabileceğimizin en iyisini yaparız diye düşünüyorum."

Turgay Zeytingöz kimdir?

Turgay Zeytingöz, profesyonel basketbol kariyerini tamamladıktan sonra lisans eğitimini Gazi Üniversitesi’nde aldı. Selçuk Üniversitesi’nde Spor Yöneticiliği yüksek lisansını tamamlayan Zeytingöz, 2011-2017 yılları arasında Ümit Milli Basketbol Takımında menajerlik yaptı. Görev süresi boyunca bir Avrupa Şampiyonluğu, iki kez Avrupa üçüncülüğü yaşadı. 2010 yılında eş zamanlı olarak Banvit Basketbol Kulübü’nde göreve başladı. 10 yıl süren Banvit kariyerinde Türk basketboluna sayısız genç oyuncu yetiştirilmesine katkıda bulundu. Bandırma Kırmızı ile TBL şampiyonluğu, A Takım’da ise Basketbol Şampiyonlar Ligi finali, Türkiye Kupası şampiyonluğu ve Türkiye Ligi finali başarıları kazandı.

Senin için hazırladığımız haberler