ÖZEL - Rıza Çalımbay'dan flaş açıklamalar! Mehmet Yılmaz...

24.10.2017 - 19:03 | Son Güncellenme: 24.10.2017 - 19:03

ÖZEL - Rıza Çalımbay'dan flaş açıklamalar! Mehmet Yılmaz...

AJANSSPOR - Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Radyospor'da yayınlanan Haber Aktif programında Emrah Karalinç ve İlker Koç'un sorularını yantladı.

Çalımbay'ın sözlerinden Ajansspor.com'un derledikleri şöyle:

En çok çalışmak istediğim yerlerden biri Trabzonspor'u. Gerçekten futbol tarihi olan bir kulüp. Çok mutluyum, çok çok daha iyi yerlere geleceğiz, toparlanacağız. Sözleşmeler 3-5-10 yıl olmuş önemli değil. Maçtan önce kendim olarak bir karar verdim ve sezon sonuna kadar sözleşme imzaladım. İnsanlar 5 yıllık anlaşıyor, o tamamen gidişata bağlı oluyor. Çok mutluyum, takımımızı çok daha iyi yerlere getirmek tek düşüncemiz.

Yeni Malatyaspor maçından iki günce önce geldim. Takımla çalışma fırsatım olmadı doğru dürüst. Maçta çok şanssızlık yaşadık. Kendi kalemize gol attık. İlk yarım saatte 10 kişi kaldık, dezavantajlar oldu. İki tane güzel pozisyonumuz vardı, biri direkten döndü ve maçta sıkıntılar yaşadık. Geçmiş maçlara göre daha iyiydik. Özellikle de defansif olarak. Bu yetmez tabi Trabzonspor'a. Benim açımdan zor hemen gelip maça çıkmak. İnşallah çok daha güzel şeyler yapacağız ileride, buna eminim.

Trabzonspor'un hedefi bitmez. Kupa da olacak lig de. Sakat ve cezalılar var. İki oyuncumuzu orada bırakıp geldik. En iyi şekilde Çorum'dan ayrılacağız.

Şu anda her maç önemli, maç ayrımı yok ama Galatasaray maçı apayrı. Bu maçta en çok taraftara güveniyorum, stadı dolduracaklardır. Kazanmak için ne gerekiyorda yapacağız. Takımıma güveniyorum. İnanıyorum, 1 haftalık süreç çok iyi geçecek. Çorumspor maçında görmediğim arkadaşları göreceğim. Galatasaray maçı için değişik bir kadro yapabilirim. Çok çok iyi olacağımıza inanıyorum. 

Mehmet Yılmaz eski öğrencim. Kişi olarak çok severim. Trabzonsporlu bir arkadaşımızın olmasını istedik. O bizi istedi, biz de onu çok istiyoruz. Trabzonspor camiası açısından da önemli. Mehmet de buna layık. Kupa maçıdan sonra katılacak ekibimize. İşimiz çok ve çok çalışmamız gereken şeyler var. İnşallah bunlara karşılık vereceğiz.

Perşembe günü bir basın toplantısı düzenleyeceğim. Kadro dışı bırakma, ceza verme gibi bir şeyin olması mümkün değil. Hep takımdaki arkadaşlara yardımcı oldum. Basın mensuplarına da her zaman yardımcı oldu. Onların da bize yardımcı olması lazım. Basının bu haberleri çıkarmasına insan üzülüyor. Niye kadro dışı bırakalım, niye öyle bir şey yapalım? Kadro dışı bırakmak başka bir şey. Volkan maçtan önce izin istedi, izin verdim. Olay bu. "Rıza hoca Volkan'ı antrenmandan kovdu" deniyor. Bunlara gerek yok. Ben açık birisiyim. Ben konuşma taraftarı değildim, size saygımdan dolayı tamam edim. Ben nasıl saygı gösteriyorsam, onlar da bize saygı göstersinler. Sosa'ydı, buydu gerek yok. Başkanımız geldi çok güzel bir konuşmamız oldu. Her takımın böyle günleri olacak, hep beraber bu günleri aşacağız.

(YASAL UYARI: KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ)

Senin için hazırladığımız haberler