ÖZEL - Yusuf Namoğlu'ndan VAR ve Cüneyt Çakır sözleri

29.03.2018 - 19:06 | Son Güncellenme: 29.03.2018 - 19:06

ÖZEL - Yusuf Namoğlu'ndan VAR ve Cüneyt Çakır sözleri

MHK Başkanı Yusuf Namoğlu, Radyospor'da yayınlanan Haber Aktif programında İlker Koç ve Emrah Karalinç'e konuştu. 

 Video Yardımcı Hakem (VAR) ve Cüneyt Çakır hakkıında çarpıcı açıklamalarda bulunan Namoğlu, 2018 Dünya Kupası'nda görev alacak olan hakemimiz Cüneyt Çakır'la gurur duyduğunu ifade etti. 

Sözlerine VAR sisteminden bahsederek başlayan Yusuf Namoğlu, "Sene başından beri deney çalışmaları yapıldı. 1 kez denemeler yapıldı. 22 hakem bu denemeleri yaptı. Bu denemeler sonunda International Football Association Board'a (IFAB) müracaat ettik. Dedik ki; biz online uygulamaya başlamak istiyoruz. Oradan müsaade aldık.İtalya ile Fransa arasında oynanan maçta denendi. Biz de bundan esinlenerek bu milli maçlarda online deneme yapalım dedik ve maçı oynayacak takımların federasyonlarından izin talep ederek izin aldık. Akabinde IFAB'a müracaat ettik. Federasyonlardan izinleri aldığımızı maçın online olarak tatbikini yapmak istediğimizi belirttik.

IFAB da bize maçın hakemlerinin kimler olduğunu ve bu uygulamada Video Yardımcı Hakem (VAR) ve Video Yardımcı Hakem Yardımcısı (AVAR) hakemlerinin kimler olacağını sordu. Antalya'da yapılan Finlandiya-Malta, Azerbaycan-Makedonya A Milli maçlarında çevrimiçi olarak maçı yöneten arkadaş ile VAR'daki arkadaşın konuştuğu ve diyalog kurduğu bir tatbikatı yapmış olduk" dedi.

Ülkemizde VAR'ın ilk kez bu sezonki Türkiye Kupası final maçında deneneceğini ifade eden Namoğlu, "Türkiye Kupası finalinde Diyarbakır'da VAR'ı görmek istiyoruz. Yayıncı kuruluş noktasında şu önemli; VAR sisteminde verilen görüntüyü anlık yansıtmalı ve insanlar bu konuda bilgilenmeli. Bunu yaparlarsa VAR'a tepki azalır. Bütün insanlar doğru görüntüyü elde etmiş olacaktır. Bunun dışında da teknisyenlerimiz çalışmakta ve TFF desteklerini esirgememekte" şeklinde konuştu. 

Cüneyt Çakır'dan övgü dolu sözlerle bahseden Yusuf Namoğlu, gelecek adına da umutlu konuştu. Namoğlu, "2018 Dünya Kupası'na çağrılan hakemlere baktığımızda her ülkeden birer hakem alındı. Cüneyt Çakır bize gurur yaşattı. Hakemliği bırakmasına 4-5 yıl var. 

Cüneyt Çakır'ların çoğalması için çalışmalarımız devam ediyor. Bu hafta 5 genç hakemimiz Süper Lig'de görev alacak. A-B-C kategorilerinde umut vadeden hakemlerimiz var. 3. Lig'den 1. Lig'e aldığımız hakemlerimiz var" açıklamasında bulundu. 

Senin için hazırladığımız haberler