Londra derbisi nefesleri kesti! Arsenal ile Chelsea yenişemedi!

04.01.2018 - 00:38 | Son Güncellenme: 04.01.2018 - 00:38

Arsenal ile Chelsea, Premier League'in 22. haftasında Emirates Stadı'nda karşı karşıya geldi. Muhteşem bir mücadeleye sahne olan ve nefesleri kesen Londra derbisi karşılıklı gollerle sona erdi.

 

Arsenal 2 - 2 Chelsea

63' 1 - 0 Jack Wilshere
67' 1 - 1 Eden Hazard - Penaltı
84' 1 - 2 Marcos Alonso
90+2' 2 - 2 Hector Bellerin 

Premier League'de Arsenal ile Chelsea arasında yapılan Londra derbisi müthiş bir tempoyla başlarken, ilk tehlike Chelsea'den geldi. 14. dakikada savunma arkasına sarkan İspanyol golcü Morata, Cech ile karşı karşıya kaldı ancak topu müsait durumda dışarı attı.

17. dakikada bu kez Arsenal çok önemli bir fırsat yakaladı. Ceza sahasında topla buluşan Şilili yıldız Sanchez'in vuruşunda önce sağ direğe ardından sol direğe çarpan top Courtois'da kaldı.

İlk yarıda karşılıklı ataklar sonucu değiştiremedi ve taraflar soyunma odasına golsüz eşitlikle gitti. İkinci yarı da yüksek tempo ve heyecanla başlarken, 60. dakikaya kadar ekipler yine fırsatları harcadı.

63. dakika denge bozuldu. Ceza sahasına sol çaprazdan giren Wilshere'in sert şutunda üst direğe de çarpan top ağlara gitti ve Topçular 1-0 öne geçti.

Maviler ise yediği gole cevap vermekte gecikmedi. 67. dakikada kendisine yapılan faulün ardından kazanılan penaltıda Cech'i terse yatıran Belçikalı yıldız Hazard, durumu 1-1'e getirdi.

Golün ardından daha etkili bir görüntü sergileyen Chelsea, Morata ile net bir fırsatı değerlendiremezken, 84. dakikada şık bir atak organizasyonu sonrasında golü atan Alonso, Maviler'i 2-1 öne geçirdi.  

90+2. dakikada şık bir vuruşla topu ağlara yollayan Bellerin skoru eşitledi. Golün hemen ardından Morata yüzde yüzlük bir gol kaçırırken, ardından Zappacosta'nın vuruşunda top üst direkte patladı.

2-2'lik beraberliğin ardından Chelsea 22 maç sonunda puanını 46 yaparken, ikinci sırayı Manchester United'a kaptırdı.. Arsenal ise 39 puanla 6. sırada kaldı.

AJANSSPOR

Senin için hazırladığımız haberler