Özgüven kazancı

28.09.2015 - 09:16 | Son Güncellenme: 28.09.2015 - 09:16

Fanatik yazarlarından Feyyaz Uçar, Beşiktaş - Fenerbahçe derbisini değerlendirdi.

Üç duran top, üç gol. İkisi kendi kalesine atıldı. Evet, duran topları iyi kullanan oyuncular var. Ama gollerin çoğunun sebebi, yapılan pozisyon hataları. Ne alan savunmasını yapabiliyoruz, ne de adam markajını. Gomez’in golündeki duran top organizasyonu tek tesellimiz. Bireysel hatalar değil de, atak varyasyonlarından atılan goller futbolumuzu güzelleştirecek. Biraz dikkat ve idman çalışması bu kronik sorunumuzu çözebilir. Futbolcular daha fazla özen göstermek zorundalar. Tosic’in bir hafta arayla kendi kalesine attığı 2. gol. Bu artık şanssızlık değil. Tosic rakiple kendi kalesi arasında durmalı. Birlikte kalene koşarsan fatura ağır olur. Kanarya’nın beraberlik golünde, Volkan’ın üç Beşiktaşlı’yı ipe dizmesi garip.

Öğrenmenin yaşı yok
Başarı, Kartal’ın defansif hatalarını şimdilik örtüyor. Ama lig çok uzun. Yediğinden fazlasını atmak her zaman gerçekleşmeyebilir. Fernandao, Fenerbahçe’nin Pikador’u oldu. O yoruyor, Van Persie atıyor. Hollandalı yıldız ilk onbir başlasaydı, kendini bile yormadan, Fernandao’nun kaçırdıklarını atardı. Golcü olmak başka bir şey. Fernandao’nun fiziki gücü ve hırsı Kanarya için büyük şans. Ama son vuruşları etkisiz. Van Persie’den bir şeyler öğrenebilir. Öğrenmenin yaşı yok. Oğuzhan yeteneğini daha çok kullanmalı.

Mucizelere kalır
Son golde Gökhan’a verdiği pas mükemmeldi. Bu paslar Oğuzhan için çocuk oyuncağı. Çoğaltması lazım. Gökhan’ın basit oynaması performansını artıracak. En zor işlerin altından başarıyla kalkıyor. Fakat hep harika işler peşinde koşması, yaptığı top kayıplarının en büyük nedeni. Kendini kanıtlamasına gerek yok ki., Yetenekleri herkesce malum. Töre varsa sorun yok. 8 maç sonra derbi galibiyeti geldi. Derbileri kazanamayan takımın şampiyonluğu mucizelere kalır. Altı puanlık maçları kazanmak şart.  Beşiktaşlı artık takımına güvenebilir. Çünkü bu galibiyet oyuncuları şampiyonluğa inandıracak. Özgüveni olan her şeyi başarır..

Senin için hazırladığımız haberler