Pancu'dan Fenerbahçe derbisi öncesi övgü: "Sergen Zidane Yalçın"

26.11.2020 - 11:45 | Son Güncellenme: 26.11.2020 - 11:50

Süper Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren Fenerbahçe ile Beşiktaş 10.hafta maçında karşılaşacak. Beşiktaş, 15 yıldır Kadıköy'de kazanamıyor. Beşiktaş'ın Kadıköy'de oynadığı ve 4-3 kazandığı maçta Cordoba kırmızı kart görünce kaleye geçen Daniel Pancu, bu haftaki derbi öncesi konuştu. Pancu, Sergen Yalçın için Zidane benzetmesi yaptı ve derbideki favorisini açıkladı.

Pancu'dan Fenerbahçe derbisi öncesi övgü: "Sergen Zidane Yalçın"

AJANSSPOR-HABER

Süper Lig’in 10.haftasında Fenerbahçe ile Beşiktaş 29 Kasım Pazar günü derbi maçta karşı karşıya gelecek. Beşiktaş’ın eski futbolcularından Daniel Gabriel Pancu, derbi öncesi değerlendirmelerde bulundu. Sergen Yalçın için Zinedine Zidane benzetmesi yapan Pancu, derbideki favorisini de açıkladı.

Pancu’dan Sergen Yalçın’a övgü

Fotomaç’a konuşan Pancu, Beşiktaş’ın teknik direktörü Sergen Yalçın’dan övgü dolu sözlerle bahsetti. Pancu, Yalçın’ın Real Madrid’i çalıştıran Zinedine Zidane gibi olacağına inanıyor.

“Beşiktaş kazanacak, Sergen Yalçın Zidane gibi olacak”

Beşiktaş’ın eski futbolcusu, “Sergen Yalçın, Türk futbolunun efsanesidir. Futbolculuk döneminde yakaladığı başarıyı teknik direktörlük kariyerinde de yaşayacaktır. İnanıyorum ki pazar günü oynanacak karşılaşmayı kazanan taraf Beşiktaş olacak. Sergen Yalçın'ın oyuncularını bu maçı hatırlatarak motive edeceğini düşünüyorum. Ve inanıyorum ki Sergen bir gün Zinedine Zidane gibi iyi bir hoca olacak” ifadelerini kullandı.

Pancu, 4-3 biten maçı unutamıyor

2004-05 sezonunda Beşiktaş’ın Fenerbahçe’yi 4-3 yendiği maçı unutamıyor. Pancu, o maçta da kaleye geçmesini teknik heyete Sergen Yalçın’ın önerdiğini şu sözlerle anlattı:

“O dönemde hocamız Rıza Çalımbay’ydı. İdmanlardan sonra Sergen ile sahada kalır, benim kaleye geçmemi isterdi ve şut çekerdi. Rıza hoca da bunu bilirdi. Fenerbahçe maçında kaleci Cordoba kırmızı kart görünce Sergen beni önerdi, Rıza hoca da 'tamam' deyince kaleye geçtim. Kısacası Sergen Yalçın öyle istedi. Aradan 15 yıl geçti ve benim için de hala unutulmayan bir anı.”

Pancu’nun Türkiye hayali

Öte yandan Pancu, kendi kariyeriyle ilgili de konuştu. Şu anda Romanya’da FC Politehnica Iaşi ekibini çalıştıran Pancu, “Kendimi ispatlamak ve başarılı olmak istiyorum. Daha sonra da Türkiye’ye gelmek istiyorum” diye konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler