Para taekwondocu Mahmut Bozteke'nin olimpiyat hedefi altın!

12.07.2024 - 10:05 | Son Güncellenme: 12.07.2024 - 10:16

Türkiye'ye para taekwondo branşında ilk kez madalya getiren Mahmut Bozteke, Paris 2024 Paralimpik Oyunları için çalışmalarını sürdürüyor.

Para taekwondocu Mahmut Bozteke'nin olimpiyat hedefi altın!

Spor hayatına engelli olduğu için fizyoterapistinin önerisi ile başlayan Mahmut Bozteke son 10 yılda ulusal ve uluslararası birçok madalya kazandı. 27 yaşındaki milli sporcunun şimdiki hedefi ise Paris'ten altın madalya ile dönmek.

Bozteke kampta aile özlemine dayanamadı

Para taekwondoda Türkiye'nin ilk madalyanını kazanan Mahmut Bozteke çalışmalara ara vermeden devam ediyor. Eşi ve çocuğunu çok özlediği için onları da kamp merkezine getiren Bozteke bu konuda İHA için yaptığı açıklamalarda ise şunları söyledi: "Yoğun bir dönemdeyiz, sürekli antrenmanlarımız oluyor. Aileden ve herkesten uzak oluyoruz. Eşimle de evlendiğimizden beri çok uzak kaldım. Hamilelik döneminde yanında olamadım. Daha sonrasında da bebeğim olunca da onun hasretine daha çok dayanamadım. İki kişi olunca onları da yanıma getirdim. Sağ olsunlar bu konuda federasyonumuz da destekledi. Moral ve motivasyon açısından bu durum bana çok iyi geldi."

"Yarım kalmış bir hayalim var"

Mahmut Bozteke yarım kalan hedefini Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda başarmak istiyor. Bozteke bu konuda ise şunları söyledi:
"Paralimpik olimpiyatlar var önümüzde. Yarım kalmış bir hayalim var. Madalyalarımızı aldık, ilk madalyayı da ülkemize getirdik ama bizim gözümüz daima yükseklerde. Zirvenin zirvesi yoktur. Daima zirveye çıkmak istiyorum. Altın madalya kazanmayı istiyoruz. İnşallah oraya çıkıp en iyi şekilde mücadelemizi verdiğimizde, hakkımızda varsa altın madalyayı kazanmayı istiyorum."

İlgini Çekebilir
Taekwondoda Türkiye, Avrupa şampiyonu
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler