Paralel evren nedir, gerçekten var mı? NASA'dan flaş açıklama!

21.05.2020 - 10:23 | Son Güncellenme: 21.05.2020 - 10:23

Paralel evren nedir, ne anlama gelir sorusunun cevabı haberimizde. NASA, Paralel evren ile ilgili çalışmalarında yeni sonuçlara vardı. NASA’nın açıklamalarından sonra Paralel evren var mı, paralel evren ne ne demek konuları ise araştırılmaya başlandı. İşte NASA’nın Paralel evren açıklaması…

Amerika Birleşik Devletleri'nin NASA destekli olarak yapılan bir araştırmasında Paralel evren gerçek mi, var mı sorusuna dair yeni kanıtlar sunulduğu iddia edildi. Bunun üzerine vatandaşlar, Paralel evren nedir, ne anlama gelir araştırmalarınnı sıklaştırdı. Öte yandan NASA Paralel evren açıklaması ise merak ediliyor. Paralel evrenin varlığı şu zamana kadar bilimsel bir kanıt bulunamamıştı. İşte NASA’nın Paralel evren açıklaması

PARALEL EVREN NEDİR, NE ANLAMA GELİR?

Çoklu evren teorisine göre, 93 milyar ışık yılı genişliğinde olan evrenimiz çoklu evrenin çok küçük bir kısmına tekabül eder. Başka bir deyişle içinde yaşadığımız evren büyük bir alanın sadece ufak bir parçasıdır. Paralel evren teorisi, yani içinde yaşadığımız evrenin dışında çoklu evrenlerin de var olduğu hipotezi bir kez daha gündemde. Zira yerçekimi dalgalarının bazı bölgelerde ekstra bir boyuta geçtiği iddiasında bulunan Max Planck Institute for Gravitational Physics'te görev alan bilim insanları bunun paralel evren teorisini kanıtlayabileceği görüşünde. Bu iddia ile ilgili New Scientist'e konuşan araştırma ekibinin başındaki isim Gustavo Lucena Gomez, içinde yaşadığımız evrende ekstra boyutlar olduğunun kanıtlanmasının uzay zaman anlayışımızı kökünden değiştireceği görüşünde.

NASA PARALEL EVREN AÇIKLAMASI!

Amerikan Ulusal Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA) uzmanlarının Antarktika’da yürüttüğü bir çalışma, 1960’lı yıllardan beri televizyon şovlarından sinema filmlerine, çizgi romanlardan kitaplara kadar pek çok alana konu olmuş paralel evrenlerle çarpıcı bulguları ortaya koydu. 

Çalışmada yer alan Peter Gorham ve ekibi, yüksek enerjili kozmik nötrinoları tespit etmek için geliştirilen ANITA’yı dev bir balonla buzulların üzerinde uçurdu. Radyo dalgaları gibi dış etkenlerden arınmış alandaki verileri inceleyen uzmanlar, Dünya’da meydana gelenlerden milyonlarca kat daha güçlü yüksek enerji parçacıklarına ait izlere ulaştı. 

Düşük enerjili nötrinoların Dünya’dan geçebileceğini belirten uzmanlar, yüksek enerjili olanların ise gezegenimizin ağırlığı tarafından durdurulduğunu ifade etti.

 

 

Senin için hazırladığımız haberler