Paralimpik yüzücünün bir bacağı ampute edildi!

Akın Ungan
21.01.2022 - 22:44 | Son Güncellenme: 21.01.2022 - 22:56

Paralimpik yüzücü Alice Tai'nin sağ bacağı, dizinin altından ampute edildi. İngiliz yüzücü operasyonun ardından, sosyal medya hesabından paylaşım yaptı.

Paralimpik yüzücünün bir bacağı ampute edildi!

Doğuştan çarpık ayak sendromu olan İngiliz paralimpik yüzücü Alice Tai'nin sağ bacağı, diz altından ampute edildi. Alice Tai, operasyonun ardından sosyal medyada paylaşımda bulundu. Yüzücü, yapıtğı paylaşımda açıklamalarda bulundu.

"Lütfen panik yapmayın!"

Alice Tai yaptığı paylaşımda, "Öncelikle sağlıklı, mutlu ve başarılı olduğumu söylemek istiyorum, bu yüzden lütfen panik yapmayın! 5 gün önce (13/01/2022), 18:30 sularında sağ bacağım, diz altından ampute edildi. Son birkaç yıldır sağ ayağımdaki ağrı daha da kötüleşti. Ayak bileklerimin ikisi de kaynamış ve artritikti. Ama sağ bileğim her zaman daha zahmetli ve işlevsizdi." ifadelerini kullandı.

"O zamandan beri asla aklımdan çıkmadı"

Palarimpik yüzücü, yazdığı mesajda "Cerrahlarıma ilk olarak 2012'de (13 yaşında) amputasyon olasılığını sordum. Ağrıyı azaltırken bana önemli hareketlilik iyileştirmeleri sağlayabilecek daha fazla düzeltici ameliyat yoktu. O zamanlar, ampütasyonun bir seçenek olduğu, ancak büyümeyi bıraktıktan sonra yapmayı tercih ettikleri konusunda anlaşmışlardı. O zamandan beri asla aklımdan çıkmadı ve ben sadece 'uyum sağlamak' için iyi bir zaman bekliyordum." dedi.

"Geçen yıl zaman kaybettiğimi fark ettim"

Tai, verdiği kararı, "Geçen yıl zaman kaybettiğimi fark ettim - daha kaliteli bir yaşam mümkünse (koltuk değneği olmadan, kollarımı mahvetme olasılığı daha düşükse), neyi bekliyordum? Plan tekrar uygulamaya kondu ve konsültasyonlar, taramalar ve testlerden sonra ameliyat tarihi önerildi. Şimdi dizimin altında sağ bacağım yok." şeklinde ifade etti.

Alice Tai kimdir?

Alice Tai, MBE İngiliz paralimpik yüzücüsüdür. Tai, SB8, SM8 ve S8'de yarışır. İngiltere'yi Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında ve İngiliz Milletler Topluluğu ve Paralimpik Oyunlarında her seviyede altın madalya ile temsil etti.

Senin için hazırladığımız haberler