Parkelere bir Kadıköy Boğası daha geldi!

11.09.2020 - 13:23 | Son Güncellenme: 11.09.2020 - 13:43

Basketbol haberleri... Eski Fenerbahçeli Zaza Enden'in koçluğunu üstlendiği Kadıköy İstanbul Spor Kulübü, bu sezon TBF 2. Lig'de mücadeleye başlayacak. Peki Zaza Enden Kadıköy İstanbul Spor Kulübü için ne dedi? İşte detaylar...

Parkelere bir Kadıköy Boğası daha geldi!

AJANSSPOR - RÖPORTAJ

Basketbolumuz yeni bir takım kazandı. Ve bu takımın ana üssü İstanbul'un en büyük ilçelerinden biri olan Kadıköy...

Eski Fenerbahçeli Zaza Enden'in koçluğunu üstlendiği Kadıköy İstanbul Spor Kulübü, bu sezon TBF 2. Lig'de mücadeleye başlayacak. Fenerbahçe'nin divan üyelerinden Sinan Bingör'ün 2018'de kurduğu Kadıköy'ün ikinci boğasına dair koç Zaza Enden ile konuştuk.

Hedefleri Süper Lig'e çıkmanın yanı sıra, Fenerbahçe Beko ile işbirliği içine girmek, tabiri caizse arka bahçesi olmak.

CSKA Akademisi'nden de beslenecek

Kadıköy İstanbulspor Kulübü ne zaman kuruldu? Kurucuları kimler, arkasında nasıl bir mali ve sportif kaynak var?

Kadıköy Spor Kulübü, 2018 yılında başkanımız Sinan Bingör ve Kadıköy sevdalısı arkadaşları tarafından kuruldu. Bugüne kadarki maddi desteklerin tamamını başkanımız finanse etti. Lige katılımımızı sağladı. Oyuncu ve diğer bütçeleri programladı. CSKA Moskova Spor Akademileri ve Spor Okulları'ndan yetişen gençlerimizi A takım seviyesine getirmekle uğraşan iyi bir ekibimiz var. Altyapının başında da Gökhan Üçoklar bulunuyor. TBF 2. Lig için istenen tüm katılım şartlarını yerine getirmeyi başardık ve lige kabul edildik.

Nasıl bir kadroyla yola çıkıyorsunuz? Oyuncu grubunun yaş aralığı nedir?

Altyapımızdan yetişenlerle, Türkiye'nin birçok yerinden getirttiğimiz oyuncuları buluşturduk. getirdik. Yaş ortalaması 21-22.

Temel felsefeniz nedir? Kısa ve uzun vadeli hedeflerinizden söz eder misiniz?

Temel felsefemizi birkaç farklı noktada düşünebiliriz:
Birincisi; altyapıdan gelen sporcularımıza inanılmaz bir vizyon imkânı yaratıyoruz. U-18'den sonra çocukların çoğu sporu bırakmak zorunda kalıyor. Çünkü maç yapabilecekleri, kendilerini gösterebilecekleri lig ve profesyonel takım çok az.
İkincisi; dediğim gibi Türkiye'nin birçok yerinde kumaşı güzel gençler var. Hepsine kapımız açık.
Üçüncüsü; Hedefimiz birkaç yıl içinde TBL 1'e çıkmak. Uzun vadede de Süper Lig'de oynamak.

Fenerbahçe ile zevkli bir 40 dakika olur

Kadıköy'ün dünya çapında bir basketbol takımı var. Siz de oradan geliyorsunuz. Yani Fenerbahçe Beko... Kadıköy, iki boğaya dar gelmez mi?

Kadıköy, yüzölçümü ve nüfus olarak çok büyük bir ilçe. O yüzden de iki  boğaya da yeter. Ama bir gün karşılaşırsak mutlaka çok zevkli bir 40 dakika izleyeceğiz.

Diğer yandan bizim Fenerbahçe Beko ile rekabet etmek gibi bir düşüncemiz yok. Olsak olsak, Fenerbahçe'nin arka bahçesi oluruz. Ayrıca Kadıköy'de yüzdeye vurursak azımsanmayacak oranda Galatasaraylı ve Beşiktaşlı taraftar da var. Biz kendimize 'Kadıköy Spor Kulübü' dediysek tüm Kadıköylüler'in kulübü olacağız demektir bu. Öte yandan başkanımız Sinan Bingör, aileden ağır bir Fenerbahçeli. 40 yıllık divan üyesi. Ben zaten hastalık derecesinde Fenerbahçeli'yim. Bu nedenle sayın başkan Ali Koç ve Fenerbahçe camiasının, Kadıköy Belediyesi Başkanımız'ın da bize sahip çıkmasını bekliyoruz. Boğaya gelince bizim logomuz Altıyol Boğası'dır. Boğa, Kadıköy'ün sembolüdür.

İleriki dönemlerde Fenerbahçe ile işbirliği olur mu?

İleriki dönemlere kadar uzamaz, en yakın zamanda işbirliği yapmak amacıyla başkan Ali Koç'tan randevu isteyeceğiz.

Kişisel olarak sizin kulüple yolunuz nasıl kesişti?

Başkanımızı, Fenerbahçe'de oynadığımdan beri tanırım. O günlerden bugüne çok sağlam ağabey-kardeş ilişkimiz oldu. Ayrıca 2018 yılından beri başkanımızın Rusya ve Kafkasya'daki işlerini takip ediyorum.

Koç olarak hedefiniz nedir?

Koç olarak hedeflerim çok büyük.

Basketbolu eski basketbolcular yönetiyor. Nasıl buluyorsunuz?

Koç olarak hedefim Fenerbahçe'dir. Yıllar sonra evime dönersem ne mutlu bana. Türkiye Basketbol Federasyonu'nu elbette eski basketbolcular yonetmeli. Ama o eski oyuncular, federasyonu ve takimları adil yonetecekler. Ve eski basketbolcu takım arkadaşlarına saygı ve sevgi besleyecekler; yardım elini uzatacaklar. Çünkü Türkiye'de basketbol ancak bu şekilde ilerler. Hele yeni kulüplere daha çok hassasiyet göstermeliler çünkü biz bu kulübü, gençlerimiz ve basketbolumuz için kurduk.

Bir şansınız ve olanağınız olsa takımınızda kimi oynatmak isterdiniz?

Bir şansım veya olanağam olsaydı Kobe Bryant'ı (Black Mamba) kızıyla beraber geri getirmek isterdim. Gerçekten çok üzgünüm.

En beğendiğiniz koç?

Zeljko Obradoviç. Çünkü Türk basketboluna da çok şey kattı ve bizlere unutulmaz bir dönem yaşattı.

Zaza Enden'in kariyeri

1992 yılında Türk vatandaşlığına geçen Gürcistan doğumlu "Tatu" lakaplı Zaza Enden basketbol kariyerine Darüşşafaka'da başladı.

Oynadığı takımlar

1993-1995 Darüşşafaka
1995-2003 Fenerbahçe (98-03 arası kaptan)
2003 Châlons-en-Champagne
2003–2004 Tekelspor
2004-2005 Mersin BB
2006–2008 Akçakoca Poyraz Gençlik
2008–2009 Eyüpspor

Not: Zaza Enden fotoğraftaki 8 numara.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

 

Senin için hazırladığımız haberler