Sivasspor - Kasımpaşa: 1-3 (Maç Sonucu - Özet)

Akın Ungan
07.05.2022 - 17:33 | Son Güncellenme: 07.05.2022 - 21:57

Süper Lig'de Sivasspor ile Kasımpaşa karşılaştı. Kasımpaşa maçı 3-1 kazandı. Umut Bozok gol krallığında zirveye çıkarken, Sivasspor'un yenilmezlik serisi bitti.

Sivasspor - Kasımpaşa: 1-3 (Maç Sonucu - Özet)

AJANSSPOR HABER

Spor Toto Süper Lig'in 36. haftasında Demir Grup Sivasspor ile Kasımpaşa karşı karşıya geldi. Zorlu mücadelede kazanan taraf, 3-1'lik skor ile konuk ekip Kasımpaşa oldu. Bu sonucun ardından Demir Grup Sivasspor'un yenilmezlik serisi, kendi evinde son buldu.

İlk yarıda gol sesi çıkmadı

Yeni Sivas 4 Eylül Stadyumu'nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısı karşılıklı gol pozisyonlarına sahne olsa da taraflar bu pozisyonları değerlendiremedi. İki takım, soyunma odasına 0-0 eşitlik ile girdi.

Paşa ikinci yarı çözdü

Maçın ikinci yarısında Kasımpaşa, ev sahibi Sivasspor karşısında üstünlük kurmayı başardı. Rakip kalede tehlikeli pozisyonlara giren konuk ekip, ilk golü 58'de buldu.

Ceza sahası dışında topla buluşan Hajradinovic'in sağ alt köşeye gönderdiği sert şutunda top direkten döndü. Dönen top penaltı noktası üzerinde Eren'in önünde kaldı. Eren düzgün bir vuruşla topu filelere gönderdi.

Eysseric'ten mükemmel serbest vuruş!

Karşılaşmanın 73. dakikasında Kasımpaşa kaleyi cepheden gören bir noktada serbest vuruş kazandı. Kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Eysseric'in sağ ayak içiyle, sağ üst köşeye yaptığı vuruşta top ağlarla buluştu.

Sivas dağıldı, Umut zirveye çıktı

Sivasspor'un konsantrasyonunu kaybettiği dakikalarda Kasımpaşa, 3. golü buldu. Maçın 77. dakikasında Rakip yarı alanın ortalarında topla buluşan Eysseric'in yerden pasıyla ceza sahası yayı üzerinde topu kontrol eden Umut Bozok, dönerek vuruşunu yaptı. Top bir kez daha Sivasspor ağlarına gitti.

Umut Bozok, Sivasspor karşısında kaydettiği gol ile Süper Lig'de gol krallığı yarışının zirvesine yerleşti.

Bu sezonki golcü listesi ise şu şekilde:

  1. Umut Bozok - 16 gol (Kasımpaşa)
  2. Andreas Cornelius - 15 gol (Trabzonspor)
  3. Ayoub El Kaabi - 15 gol (Atakaş Hatayspor)
  4. Joel Pohjanpalo - 15 gol (Çaykur Rizespor)
  5. Michy Batshuayi - 14 gol (Beşiktaş)

Sivas'tan tek cevap duraklamada geldi

Kasımpaşa karşısında 3-0 geride olan Sivasspor, 90+3'te bir gol buldu. Sağ kanatta topla buluşan Erdoğan, çaprazdan ceza sahasına girerek vuruşunu yaptı. Kaleciden dönen topu Felix filelere gönderdi. İlk etapta pozisyon ofsayt gerekçesi ile geçerli sayılmazken, VAR kontrolünün ardından hakem santrayı işaret etti.

 

Yiğidolar'ın serisi bitti

Demir Grup Sivasspor, Kasımpaşa karşısında aldığı mağlubiyet nedeniyle yenilmezlik serisine devam edemedi. Sivasspor, son 3 maçta Süper Lig'de çıkışa geçmiş, Kasımpaşa maçından önce ise Galatasaray deplasmanında 3-2 galip gelmişti.

  • Hatayspor 1-1 Sivasspor
  • Sivasspor 1-0 Alanyaspor
  • Galatasaray 2-3 Sivasspor
  • Sivasspor 1-3 Kasımpaşa

Paşa puan cetvelinde yükselişe geçti

Kasımpaşa, Demir Grup Sivasspor deplasmanında aldığı galibiyetin ardından paunını 50 yaparak, Süper Lig'de 10. sıraya yükseldi. Sivasspor ise 48 puanda kalırken, 12. sıraya geriledi.

Senin için hazırladığımız haberler