Pegula ve Mertens’in maçı bitmek bilmedi, WTA Dubai’de yarı finalistler belli oluyor

11.03.2021 - 17:46 | Son Güncellenme: 11.03.2021 - 17:49

Tenis haberleri... Bugün, WTA Dubai Çeyrek Finali’nde Mertens Pegula maçı nefes kesti. Yarı finale adını yazdırmak isteyen ikilinin mücadelesi alışılmış sürenin dışına çıktı. Bir önceki Potapova - Krejcikova maçı 1 saat içinde tamamlanırken; Mertens Pegula maçının sadece ilk seti 75 dakika sürdü. Kıran kırana geçen maçta Mertens, geriden gelerek Amerikalı rakibi Pegula’yı turnuvanın dışına itti. İlk seti 75 dakika süren ve Pegula’nın 7-5’lik üstünlüğü ile tamamlanan maçta Mertens geriden gelerek Pegula’yı 5-7, 7-5 ve 6-0’lık setlerle elemesini bildi. Detaylar haberimizde...

Pegula ve Mertens’in maçı bitmek bilmedi, WTA Dubai’de yarı finalistler belli oluyor

AJANSSPOR - DIŞ HABER

WTA Dubai’de günün en çekişmeli maçlarından biri Belçikalı Mertens (18) ile Amerikalı Jessica Pegula (36) arasında geçti. 3 saate yakın süren maçı Elise Mertens kazandı. Oyunun ilk setinde net bir eşitlik olmasına karşın, ikinci setinde Pegula oyundan düştü. Bundan önce de Avustralya’da karşılaşan ikilinin mücadelesini Elise Mertens, güzel bir performansla kazanmıştı.

Jessica Pegula dağıldı, Elise Mertens adını yarı finale yazdırdı

Belçikalı Elise Mertens (18), bugün Pegula (36) ile oynadığı maçın ilk setinde geriye düşmesine karşın motivasyonunu bozmadı. İlk seti 7-5 üstünlükle kapatan Amerikalı Pegula, ikinci sette Mertens’e 7-5 yenildi. Final setinde ise Mertens'in baskınlığı hissedildi. Final setinde Belçikalı tenisçinin güçlü acelerine karşılık veremeyen Pegula, final setini 6-0 kaybederek WTA Dubai’ye çeyrek finalde havlu attı. Böylece Belçikalı tenisçi, Amerikalı rakibini 5-7, 7-5 ve 6-0'lık setlerle 2-1 elemiş oldu. 

WTA Dubai’yi kazanan tenisçiye 1,5 milyon Euro değerinde para ödülü verilecek.

Senin için hazırladığımız haberler