Pekin Kış ''Zulümpiyatları''

08.02.2022 - 18:50 | Son Güncellenme: 08.02.2022 - 18:55

Çin’in başkenti Pekin’de düzenlenen Kış Olimpiyatlarında Belçikalı sporcu sosyal medya hesabından ağlayarak şartların zorluğuna isyan etti. İşte detaylar…

Pekin Kış ''Zulümpiyatları''

AJANSSPOR HABER

Çin’in başkenti Pekin’de düzenlenen Kış Olimpiyatlarına sürekli uygulanan karantina kuralları, yeme içme ve barınma şartlarındaki sorunlar damga vurdu. Çin’de bu dönemlerde ağır hava koşulları nedeniyle zor şartlar altında kalan sporculardan biri olan Belçikalı Kim Meylemans ise sosyal medya hesabından yaşadıklarını ağlayarak anlattı.

Uluslararası Boykot


ABD, İngiltere, Avustralya, Kanada gibi birçok ülke peş peşe diplomatik boykot kararlarını açıkladı. Bunun üzerine koronavirüs vakaları da oyunlara damga vurunca tüm gözler Pekin’e çevrildi.

Menüler Kısıtlı


Alman Alp Disiplini Kayakçısı Christian Schwaiger, The Sun’a verdiği röportajında "Ortada sadece biraz cips, biraz kuru yemiş ve çikolata var, başka bir şey yok. Bu da yüksek performans sporuna hiç önem verilmediğini gösteriyor." İfadelerini kullandı.

Sporcular İsyanda


Rus Biatlon sporcusu Valeria Vasnetsova Instagram’da "5 gündür üç öğün aynı şeyi yiyorum, çok kilo verdim ve kemiklerim çıktı. Başka bir şey yiyemiyorum, koronavirüs testimin sonucunu da bilmiyorum. Bütün gün uyuyorum çünkü yataktan kalkacak mecalim yok. Sadece biraz makarna yiyebildim çünkü yemeğin geri kalanı yenecek gibi değildi." dedi. "Midem ağrıyor, rengim soldu ve gözaltlarımda simsiyah halkalar var. Bu artık bitsin istiyorum, çok yorgunum ve her gün ağlıyorum." Paylaşımını yaptı ancak daha sonra bu paylaşımını sildi.


Komiteden Açıklama

Uluslararası Olimpiyat Komitesi konuyla ilgili olarak bir açıklama yaparak "Bazı sporcular tarafından dile getirilen şikayetlerin farkındayız. Durum Pekin Olimpiyat komitesine iletildi ve çözüm bulunacak. Koronavirüse yakalandığı için yarışamayan sporcuların üzüntüsünü paylaşıyoruz ancak tüm bu önlemler olimpiyatları herkes için güvenli kılmak üzere alınıyor." diyerek sporculara moral vermeye çalıştı.

Kötü Hava Koşulları da Eklendi


Bunca şeyin üstüne kötü hava muhalefeti de Olimpiyatları etkiledi. Havanın rüzgarında etkisiyle -35 derecelere kadar düştüğü biliniyor. Bazı sporcuların hava şartlarından dolayı yaralanmalar yaşayıp oyunları yarıda bırakmak zorunda kaldıkları görüldü.

Senin için hazırladığımız haberler