Pele'nin Sağlık Durumu Açıklandı! Efsane Futbolcudan Mesaj

Akın Ungan
04.12.2022 - 14:55 | Son Güncellenme: 04.12.2022 - 15:19

Futbol efsanesi Pele, geçtiğimiz gün hastaneye kalırıldı. Pele'nin sağlık durumu için yeni açıklama yapıldı. Brezilyalı, sevenlerine mesaj gönderdi...

Pele'nin Sağlık Durumu Açıklandı! Efsane Futbolcudan Mesaj

AJANSSPOR HABER

Brezilyalı eski futbolcu Pele, geçtiğimiz gün kalp yetmezliği şikayeti ile hastaneye kaldırıldı. Futbol efsanesinin yaşadığı sağlık sorunu ve son durumu hakkında hastane tarafından yeni bir açıklama yapıldı. Ayrıca Pele, kendisini merak eden sevenlerine mesaj gönderdi.

Hastaneden, Pele'nin kemoterapiye cevap vermediği iddialarına cevap

Brezilya basını tarafından daha önce ortaya atılan Pele'nin kemoterapiye cevap vermediği ve palyatif bakıma, yani özel tıbbi bakıma alındığı iddia edilmişti. Bunun ardından Pele'nin tedavi gördüğü İsrail Albert Einstein Hastanesi konuya dair açıklamada bulundu.

"Solunum yolu enfeksiyonu tedavisine iyi yanıt verdi"

Açıklamada, Pele'nin 29 Kasım'da kolon tümörü sebebiyle uygulanacak kemoterapi tedavisinin değerlendirilmesi için hastaneye kaldırıldığı, tedavisinin sürdüğü ve sağlık durumunun stabil olduğu belirtildi. Futbol efsanesinin durumunda kötüleşme olmadığı vurgulanırken, "Aynı şekilde, son 24 saatte durumunda kötüleşme olmaksızın solunum yolu enfeksiyonu tedavisine de iyi yanıt verdi." denildi.

İlgini Çekebilir
Korkutan açıklama: Pele için dua edin
Habere Git

Pele'den sevenlerine mesaj

Pele, sosyal medya hesabından hastanenin yaptığı açıklamayı paylaştı. Brezilyalı, yaptığı paylaşıma şu notu ekledi: "Dostlarım... Herkesi sakin ve pozitif tutmak istiyorum. Güçlüyüm, umutluyum ve her zamanki tedavimi uyguluyorum. Sizden aldığım mesajlar beni enerjik tutuyor... Benimle ilgilenen doktorlara ve tüm sağlık görevlilerine teşekkür ederim."

Bir yılı aşkın süredir kolon kanseriyle mücadele ediyor

Bir yılı aşkın bir süredir kolon tümörü nedeniyle kemoterapi gören 82 yaşındaki Pele'nin vücudundaki kanserin, akciğer, karaciğer ve bağırsaklarına yayıldığı tespit edilmişti.

Pele'nin kariyeri

Dünya çapında Pele olarak tanınan Edson Arantes do Nascimento, 23 Ekim 1940 tarihinde dünyaya geldi. Futbola yeteneği ile doğduğu ülke olan Brezilya'da Santos Takımı'nın dikkatini çeken Pele, altyapıya adım attı. 4 yıl sonra ise A takıma yükselmeyi başardı.

İlgini Çekebilir
Ferdi Kadıoğlu'nun babası dev teklifleri açıkladı
Habere Git

Pele'nin kulüp kariyeri

1956'dan 1974 yılına kadar Santos'ta mücadele eden Pele, çıktığı 638 maçta 619 gol attı. 1975-1977 yılları arasında New York Cosmos forması giyen efsane futbolcu, bu takımda ise 56 müsabakada 31 gol buldu.

Pele, 92 milli maçta 77 gol attı

Pele, Brezilya Milli Takım formasını ilk olarak 1957'de giydi. 1971'e kadar olan milli takım kariyerinde 92 maça çıkan Pele, 77 kez gol sevinci yaşadı. Pele, futbol kariyeri boyunca toplamda 1281 kez rakip fileleri havalandırarak, en çok gol atan gol kralı ünvanına sahip oldu.

Pele, 3 Dünya Kupası kazandı

6 kez bir maçta 5 gol, 30 kez de bir maçta 4'er gol atmayı başaran Pele, 92 karşılaşmada ise hat-trick yaptı. Pele Brezilya Milli Takımı ile Dünya Kupası'nı ise 3 kez kaldırdı.

Senin için hazırladığımız haberler