Pelin Öztekin, babası Rasim Öztekin’in cenaze işlemlerini duyurdu

09.03.2021 - 17:23 | Son Güncellenme: 09.03.2021 - 17:32

Türk sinemasının ve tiyatrosunun duayen isimlerinden Rasim Öztekin, geçtiğimiz hafta sonu kalp krizi geçirmesi nedeniyle hastaneye kaldırılmıştı. 2018 yılında kalp pili durduğu için hastaneye kaldırılan oyuncu, ikinci kalp krizinden sonra hayata gözlerini yumdu. Hastanede 2 gün tedavi gören Öztekin, önceki gün hakkın rahmetine kavuştu. Rasim Öztekin’in vefatından sonra kendi gibi oyuncu olan kızı Pelin Öztekin, babasının cenaze işlemlerine ilişkin bilgilendirmede bulundu. Rasim Öztekin’in cenaze namazı hangi camide kılınacak, hangi mezarlığa defnedilecek?

Pelin Öztekin, babası Rasim Öztekin’in cenaze işlemlerini duyurdu

1959 İstanbul doğumlu tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Rasim Öztekin, kalp krizi geçirdiği iddialarıyla hastaneye kaldırılmış; daha sonraki paylaşımlarda kalbinin durduğu bilgisine ulaşılmıştı. Bir gün önce, 62 yaşında vefat eden Öztekin’in kızı Pelin Öztekin; babasının cenaze işlemlerine dair merak edilen bilgilendirmeyi yaptı.

“Canım babam… Ustam…”

Babası gibi oyunculuk kariyerini sürdüren Pelin Öztekin, sosyal medya hesabından Rasim Öztekin’in cenazesiyle ilgili merak edilenleri paylaştı. Öztekin’in cenaze namazının hangi camide kılınacağı ve hangi mezarlıkta defnedileceği başta olmak üzere merak edilenleri duyurdu. Buna göre, Türk sanatının üstadlarından Rasim Öztekin, 10 Mart Çarşamba günü Zincirlikuyu Mezarlığı Camii’nde, saat 15:00’te kılınacak namazdan hemen sonra Zincirlikuyu Mezarlığı’nda defnedilecek.

2004 yılında kalp yetmezliği tanısı konmuştu

Duayen sanatçı Rasim Öztekin’e kalp yetmezliği tanısı ilk olarak 2004 yılında konulmuştu. 2018 yılında kalp pilinden ötürü sıkıntı yaşayan Öztekin, son olarak 7 Mart 2021 tarihinde kalp krizinden ötürü hastaneye kaldırıldı. Dr. Siyami Ersek Göğüs, Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören sanatçı, bir gün sonra; yani 8 Mart 2021’de aramızdan ayrıldı.

Rasim Öztekin, arkasında onlarca tiyatro, müzikal, dizi ve film bıraktı. Sanatçının vefatından sonra siyaset ve iş dünyasından tanınmış isimler Öztekin’in yakınlarına ve sevdiklerine başsağlığı diledi.

Senin için hazırladığımız haberler