Pelkas rekabete hazır: "Bu, takım için bir avantaj"

16.10.2020 - 13:55 | Son Güncellenme: 16.10.2020 - 14:06

FB Haberleri | Fenerbahçe'nin yeni transferlerinden Pelkas basın toplantısı düzenledi. Neden 14 numarayı tercih etti? Hangi pozisyonda oynamayı seviyor? Erol Bulut hakkında ne düşünüyor? Forma rekabeti için neler söyledi? İşte detaylar...

Pelkas rekabete hazır: "Bu, takım için bir avantaj"

AJANSSPOR

Fenerbahçe'nin PAOK'tan transfer ettiği Dimitrios Pelkas, bugün basın mensuplarının karşısına çıktı. 

Burada olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Yunan oyuncu, "Teşekkür etmek istiyorum başkan ve hocamıza. Burada en iyisini yapmak ve hedeflere ulaşmak adına takıma yardım etmek istiyorum" ifadelerini kullandı. 

Erol Bulut'u tanıdığını ve hatırladığını söyleyen Pelkas, "Buraya gelmeden önce kendisiyle konuştum. Kendisi çok iyi bir hoca ve insan. Umarım ben de en kısa sürede adapte olurum. Çok transfer yapıldı. Umarım iyi bir kimya yakalar ve maç maç daha iyi oluruz" dedi. 

"Fenerbahçe, Türkiye'nin en büyük kulübü"

Fenerbahçe'nin Türkiye’nin en büyük kulübü olduğunu söyleyen Pelkas açıklamasının devamında şunları söyledi:

"Daha önce Garry ile oynamıştım. Aynı şekilde Thiam ile de oynadım. Çok iyi oyunculara sahibiz. Perotti’yi de tanıyorum. Umarım iyi bir kimya oluştururuz. İyi bir takım olmak için elimizden geleni yapacağız. 2014’ten bu yana kazanılamayan bir şampiyonluk var. Bu sezon ligi şampiyon tamamlamak istiyoruz."

Futbol stili nasıl?

"Futbolu tutkuyla oynayan bir oyuncuyum. Futbol bir takım oyunu, eğer iyi bir takım olmak istiyorsanız takımınıza yardım etmeniz gerekiyor. Takım da size yardım edecek tabii ki. Kendi stilimle ilgili konuşmak istemiyorum. Maçlardan sonra bunun kritiğini yapabilirsiniz.

10 numara pozisyonunda oynayabiliyorum. Takımın ihtiyacı olan her yerde oynamak isteyen birisiyim. Asıl amacım takımıma yardım etmek. Bu asist olur gol olur fark etmez benim için. Kendimi şu anda benzettiğim bir oyuncu yok. Ben sadece kendi futboluma odaklanıyorum."

Süper Lig için tempo vurgusu!

"Bildiğim kadarıyla Süper Lig yüksek tempoda oynanan bir lig. Alanyaspor’dan Bakasetas ve Tzavellas ile de görüştüm. Geçen hafta milli takım kampında beraberdik. Onların söylemlerine göre güzel bir lig. Yunanistan Ligi’nden daha iyi bir lig olduğunu söylüyorlar. Ben de yaşayıp göreceğim."

Rekabete hazır!

Onlar (Mert Hakan, Ozan) hakkında bilgim var. Saha içerisinde, idmanlarda bir rekabet söz konusu. Her birimiz daha iyi olmak adına en iyimizi ortaya koymak zorundayız. Bu anlamda bir rekabetin olması takım için bir avantaj.

PAOK'tan neden ayrıldı?

"13 yaşında oradaydım (PAOK), orada doğdum diyebilirim. Bu yıl benim için ayrılma zamanı gelmişti. Kendimi geliştirmek adına böyle bir fırsatı kabul ettim. Farklı bir atmosfer denemek için geldim. Takımın şampiyonluk motivasyonu çok önemliydi. Zaten ben de bunun için geldim."

Fenerbahçe taraftarı için neler dedi?

Stoch benim takım arkadaşımdı. Ama transferin son gününde geldiğim için onunla konuşma fırsatım olmadı. Taraftarlar arasında benzerlik var tabii ki. Fenerbahçe taraftarının videolarını izledim. Herkes ne kadar güçlü olduklarını biliyor. Sabırsızlıkla taraftarın önünde maça çıkmak için bekliyorum.

Derbilere hazırlıklı!

Gayet iyi biliyorum buradaki derbileri. Önceki takımımda da önemli derbilerim olmuştu. Baskılara hazırlıklı olduğumu söyleyebilirim.

Neden 14 numarayı tercih etti?

Benim için Erol Hoca’nın Yunanca bilmesi avantaj. Ama futbolun dili bir. Önemli olan sahada yaptığınız şeyler. Ben buna inanıyorum. Sadece sevdiğim için 14 numarayı aldım. Transferin son günü geldiğim için çok fazla seçme şansım yoktu. Favori numaram 10 ama arkadaşım Samatta aldığı için onu alamadım.

Senin için hazırladığımız haberler