Pelkas'ın sözleşmesindeki "o madde" ortaya çıktı!

05.06.2021 - 12:46 | Son Güncellenme: 05.06.2021 - 14:01

Transfer haberleri... Fenerbahçe'nin Yunan yıldızı Dimitris Pelkas için kulübe transfer teklifi yağıyor. Yunan basını, Pelkas'ın sözleşmesine ilişkin ilginç bir detayı paylaştı. İşte detaylar...

Pelkas'ın sözleşmesindeki "o madde" ortaya çıktı!

AJANSSPOR - DIŞ HABER

 

Geçtiğimiz sezon Yunanistan'ın PAOK takımından transfer edilen Dimitris Pelkas, Süper Lig'deki formuyla Avrupa ekiplerinin radarına girdi. Pelkas'ın mevcut sözleşmesindeki bir madde, kabaca Fenerbahçe'nin elini kolunu bağladı.

Lyon, Pelkas'ın peşinde

Yunanistan'da yayın yapan Livesport, Dimitris Pelkas için Ligue 1 ekibi Olympique Lyon'un Fenerbahçe'ye 6 milyon Euro teklif ettiğini yazdı. Fenerbahçe, Lyon'un bu teklifini reddedip 10 milyon Euro'dan aşağısının kabul edilmeyeceğini Fransız ekibine iletti. 

PAOK yine kazanacak

Fenerbahçe'de 8 gol, 8 asistlik performansıyla 10 gol barajını aşan Pelkas, eski takımı PAOK'a 200 bin Euro bonus kazandırmıştı. Yunan basınında çıkan haber doğrultusunda, oyuncunun sözleşmesindeki "bir sonraki satıştan yüzde 20 pay" maddesi, olası satışta yine kazanç kapısı oluşturacak.

Zararı çıkartması için...

Pelkas için şimdiye dek 3 milyon Euro'ya yakın ödeme yapan Fenerbahçe, bu transferden para kazanabilmek için Pelkas'ın bonservisi için en az 10 milyon Euro ödeme talep ediyor. Sarı lacivertliler, oyuncunun bonservisi, yıllık ücreti ve bonus ödemeleriyle şimdiye dek Pelkas için 3 milyon Euro'ya yakın harcama yaptı. 

Değerine değer kattı

Sezon başında 3 milyon Euro piyasa değerine sahip olan futbolcunun güncel değeri 7 milyon Euro bandında. Fenerbahçe'de 34 maça çıkıp 8 gol, 8 asist yapan Pelkas, kısa sürede taraftarın sevgilisi haline gelmişti. 

Senin için hazırladığımız haberler