Pelkas'tan şampiyonluk mesajı! "Savaşacağız ve şampiyon olacağız"

Orhan Gülek
28.04.2021 - 17:47 | Son Güncellenme: 28.04.2021 - 18:01

Spor Toto Süper Lig'in 38. haftasında Aytemiz Alanyaspor'a konuk olacak Fenerbahçe'de yıldız oyuncu Dimitris Pelkas, şampiyonluk için iddialı açıklamalarda bulundu.

Pelkas'tan şampiyonluk mesajı! "Savaşacağız ve şampiyon olacağız"

AJANSSPOR - HABER

Fenerbahçe’nin Yunan oyuncusu Dimitris Pelkas Fenerbahçe Televizyonu'nda gündeme dair açıklamalarda bulundu.

"Maç günü daha az yorgun olacağız"

Alanyaspor maçı öncesi Antalya’da kamp yapmalarını değerlendiren Pelkas, “Bu sene ilk kez bu şekilde bir kamp programı yaptık. Maçtan iki gün önce buraya geldik. Daha iyi hazırlanıyoruz, en azından maç günü daha az yorgun olacağız. Takım halinde hep birlikte bir arada olduğumuz için daha iyi analiz yapıp, daha iyi hazırlanabiliyoruz. Ayrıca otel çok güzel. Maça hazırlanmak için gerekli koşullar da var.” dedi.

"Her maça %100 hazırlanıyoruz"

İyi bir takımla karşılaşacaklarını belirten Yunan oyuncu, “Her maça farklı bakıyoruz. Her maça %100 hazırlanıyoruz. Elimizden geleni yapıyoruz. Kazanmamız gerekiyor. Karşımızda (Aytemiz Alanyaspor) son 2-3 senedir iyi oynayan ve rakipleri zorlayan bir rakip var. Çok koşuyorlar, çok mücadele ediyorlar. Biz öncelikle kendi oyunumuza bakıyoruz. Neleri iyi yapabilirize yönelmeliyiz. Yarınki maçta da elimizden gelen bütün mücadeleyi gösterip, başarılı bir şekilde döneceğimize inanıyorum. " ifadelerini kullandı.

"Emre hocamız, bizi çok iyi anlıyor"

Emre Belözoğlu’nun oynattığı futbol hakkında konuşan Dimitris Pelkas, “Özellikle Emre hocamızın gelişinden sonra daha iyi oynuyoruz. Oyunla ilgili daha değişik fikirleri düşünüyoruz. Kendisi de çok büyük deneyim sahibi. 22-23 yıldan fazla futbolculuk deneyimi var ve gerçekten kariyeri çok başarılı. Biz futbolcuları da çok iyi anlıyor. Takım olarak baktığınızda da bu sene çok yeni bir takımımız var. Aşağı yukarı 20-25 oyuncu transfer olmuş. Hep beraber sadece 6 ay geçirebilmiş durumdayız. Bu da kimyayı bulmayı zorlaştıran bir faktör. Hatalarımızı düzeltmeye ve iyileşmeye yönelik çalışmalarımızı yapıyoruz, her maç geliştiğimizi görüyoruz. Bu şekilde de devam edeceğimizi düşünüyorum. “ yorumu yaptı.

"Baskı yoksa %100’nüzü veremezsiniz"

Baskı altında oynamaya alışkın olduğunu vurgulayan tecrübeli futbolcu, “Daha önce de baskı altında oynamış ve buna alışkın bir oyuncuyum. Futbolda baskı altında olmazsanız kendinizi geliştirmeye yönelik hareket etmezsiniz. Bu baskı yoksa %100’nüzü veremezsiniz. Bu baskının fazlası da sizin için zarar olabilir, yapmak istediklerinizi saha içinde gösteremeyebilirsiniz. Bu yüzden baskıyı dengelemeniz gerekiyor. Bunu kontrol altına aldıktan sonra baskı size faydalı olabilir. “ dedi.

"Çok iyi insanlardan kurulu bir ekibiz"

Takımdaki iletişimin iyi olduğunu bildiren Pelkas, “Takım içindeki hava en başından beri hep güzeldi. Bütün oyuncular profesyonel ve iyi insanlar. Herkesle ilişkimiz çok iyi. Yendiğinizde, herkes güldüğünde tabiki dışarıdan iyi gözüküyor ama tersi olduğunda belki farklı gözüküyor. Buraya gelmeden önce de çok büyük ve profesyonel isimlerin olduğunu zaten biliyordum. Bu büyük isimler, geçmişte Avrupa’da oynamış isimler bir yandan da gerçekten çok iyi insanlarmış. Bunu öğrendim. Dediğim gibi sezon başından beri arkadaşlığımız iyiydi. Çok iyi insanlardan kurulu bir ekibiz.” diye konuştu.

"Sinirliğinde Emre hocayı görmek istemezsiniz"

Emre Belözoğlu’nun futbolcunun dilinden iyi anladığını söyleyen Yunan yıldız, “Öncelikle gerçekten çok iyi bir insan. (Emre Belözoğlu) Uzun süre futbol oynamış, futbolcunun dilinden anlayan ve uzun süre bu kulüpte yer almış biri. Burada oynamış ve hocalıktan önce başka görevlerde de bulunmuş. O görevlerde de hep birlikte konuşuyorduk. Hocalık döneminde de oyuncuların ne istediğini ve ne yapabileceğini çok iyi biliyor. Kötü bir sonuç olduğunda çözümler arıyor ve bizim bu çözümleri nasıl uygulayabileceğimizi gösteriyor. Bu açıdan da çok iyi bir insan. Böyle devam etmek en büyük isteğim, çünkü olaylar iyi gidince, daha da iyiye gidiyor. Umarım bu şekilde gideriz ama ilişki bakımından futbolculunun dilinden anlayan çok iyi bir insan. Şunu da söyleyebilirim. Sinirliğinde görmek istemezsiniz. Mantalitesinde hep kazanmaya odaklanmak var. Kariyerinde çok başarı elde etmiş ve bunu devam ettirmek istiyor. “ değerlendirmesini yaptı.

"Harun penaltıyı kurtarınca attığım golden 10 kat daha fazla sevindim"

Gol atmayı güzel bir duygu olarak nitelendirilen tecrübeli oyuncu, “Başakşehir’e attığım güzel bir goldü ama golden daha güzel olan Harun’un penaltıyı çıkarmasıydı. Harun penaltıyı kurtarınca attığım golden 10 kat daha fazla sevindim. Aslında bize o penaltı kurtarışıyla 3 puanı getirdi. Ben antrenmanlarda bile gol attığımda çok seviniyorum. Gol atmak benim hayatımda ve saha içinde en güzel şeylerden biri. Takıma gollerimle katkı vermeye devam etmek istiyorum.” şeklinde konuştu.

"Mutlu sona ulaşacağımıza inanıyorum"

Şampiyonluk yarışında sonuna kadar savaşacaklarını dile getiren Pelkas, “Ne olursa olsun savaşacağız ve mutlu sona ulaşacağımıza inanıyorum. Umarım hep beraber kutlayabiliriz. Herkes bizimle olmaya devam etsin. %100’müzü vereceğiz. Onların destekleri bize büyük katkıda bulunuyor. Fenerbahçe’nin büyük ve tutkulu bir taraftarı var. Kazanırız, kaybederiz ama ben onlara söz veriyorum. %100’ümle sonuna kadar savaşacağım. 6-7 yıl önce okuduğum bir söz vardı.’ Eğer arma için sonuna kadar savaşırsanız, insanlar isminizi hatırlar.’ Savaşacağımın sözünü verebilirim.” diyerek sözlerini tamamladı.

Senin için hazırladığımız haberler