Pereira'nın istediği oldu!

12.03.2016 - 10:15 | Son Güncellenme: 12.03.2016 - 10:15

Fenerbahçe, Braga karşısına öncelikle gol yememek için çıktı, tüm oyun planı buna göre kurgulandı.

Sarı-lacivertli ekibin hocası, taktik toplantısında “Bu maçta en avantajlı sonuç kalemizi gole kapamak” derken, son düdüğe kadar disiplin ve oyun sistemine bağlılık istedi, önce savunma yapacaklarını kaydetti.

Fenerbahçe, Braga karşısında ilk maçı evinde oynamasına rağmen sahaya öncelikle gol yememek için çıktı. Teknik Direktör Vitor Pereira, taktik toplantısında gol atmaktan çok, gol yemeden rövanşa gitmenin turu getireceğini belirterek, “Önce savunma yapıyoruz. Kalemizi gole kapıyoruz. Atabilirsek de atarız” ifadelerini kullandı.

Portekizli hoca, son basın toplantısında da Braga’nın tahmin edilenden çok daha iyi bir takım olduğunu belirtmiş, Portekiz ekibini tanımayanların büyük şaşkınlık yaşayacağını ifade etmişti. Pereira bu görüşünde haklı çıktı. Braga, Kadıköy’de etkili bir oyun oynadı.

Rakibi çok iyi tanıyan Portekizli hoca, Braga’nın nasıl bir sistemle sahaya çıkacağını çok iyi biliyordu. Hafta boyunca takımına rakiplerinin deplasmanda gol peşinde koşacağını söyleyip, buna yatkın bir sistemi olduğunu aktardı. Bu sebeple oyuncularına “Bu maçta en avantajlı sonuç kalemizi gole kapamak” uyarısını yaptı.

ÖNCE SABIR

Pereira, ayrıca ne olursa olsun son düdüğe kadar “disiplin ve oyun sistemine bağlılık” istedi. Golün gelmemesi gerek takımda gerekse tribünlerde olumsuz etki yaratabilirdi. Ancak Portekizli hoca bunun kendisi için bir problem olmadığının altını çizerek, gol yemeden geçilecek her dakikanın kendileri için avantaj sağlayacağını ifade etti. Son ana kadar gol için sabredilmesini istedi, fırsat doğarsa değerlendirilmesinin daha doğru olduğunu vurguladı.

FIRSAT GELDİ

Vitor Pereira’nın maç öncesi tüm planladıkları gerçekleşti. Braga etkili oynadı. Fenerbahçe gol bulmak için disiplininden ve savunmadan taviz vermedi. Sonunda 82. dakikada beklediği boşluğu buldu. Maç içinde Braga orta sahası ve savunmasının yaptığı belki tek hatayı değerlendirerek UEFA Avrupa Ligi’nde turun kapısını araladı.

TEŞEKKÜR ETTİ

Teknik Direktör Vitor Pereira, soyunma odasında takıma bir teşekkür konuşması yaptı. Maç öncesi isteklerini sahada yerine getiren oyuncularını performans ve mücadelelerinden dolayı kutlayan Portekizli hoca, turun hâlâ geçilmediğinin de altını çizdi. (Milliyet)

Senin için hazırladığımız haberler