Pereira'nın serisi bitti! Kadıköy artık Fenerbahçe'nin kabusu

Orhan Gülek
24.10.2021 - 22:22 | Son Güncellenme: 24.10.2021 - 23:58

Süper Lig'in 10. hafta mücadelesinde sahasında Alanyaspor'a 2-1 mağlup olan Fenerbahçe'de Pereira'nın Kadıköy'de yenilgi yaşadığı ilk maç oldu.

Pereira'nın serisi bitti! Kadıköy artık Fenerbahçe'nin kabusu

AJANSSPOR - HABER

Geçen sezon Erol Bulut ve Emre Belözoğlu yönetiminde Fenerbahçe şampiyonluk mücadelesini 1 puan farkla kaybederken özellikle Kadıköy'de alınan başarısız sonuçlar bunda en büyük etken olmuştu.

Kadıköy'de 5 puan kayıp

2021-22 sezonuna daha önce de Fenerbahçe'yi çalıştıran Vitor Pereira yönetiminde başlayan sarı lacivertliler Alanyaspor'a Kadıköy'de 2-1 yenildi ve bu sezon kendi sahasında 5. puanını kaybetti.

Pereira'nın ilk Kadıköy yenilgisi

Bu kayıp aynı zamanda Pereira'nın Süper Lig'de Kadıköy'de yenilgi yaşadığı ilk maç oldu. Böylece Portekizli teknik direktör, Kadıköy’de sarı lacivertli takımın başında çıktığı 22 Süper Lig maçında ilk kez boynu bükük ayrıldı.

Pereira'nın Kadıköy bilançosu şöyle:

  • 17 galibiyet, 4 beraberlik, 1 yenilgi.

Fenerbahçe'nin bu sezon kendi evinde aldığı sonuçlar ise şöyle:

  • Fenerbahçe-Antalyaspor 2-0
  • Fenerbahçe-Sivasspor 1-1
  • Fenerbahçe-Giresunspor 2-1
  • Fenerbahçe-Kasımpaşa 2-1
  • Alanyaspor-Fenerbahçe 1-2

Geçen sezon şampiyonluğu Kadıköy'de kaybetti

Fenerbahçe, geçen sezon Erol Bulut ve Emre Belözoğlu yönetiminde deplasmanda başarılı sonuçlar almasına karşın Kadıköy'de tarihinin en kötü performansını sergilemişti. Sarı lacivertliler, Saraçoğlu Stadyumu'ndaki 20 karşılaşmada 11 galibiyet alırken 2 kez berabere kalmış ve sahadan 7 kez boynu bükük ayrılmıştı. Bu yenilgilerden altısı Erol Bulut, birisi Emre Belözoğlu döneminde gelmişti.

Senin için hazırladığımız haberler