Pittsburgh deplasmanda kazandı

15.09.2020 - 05:25 | Son Güncellenme: 15.09.2020 - 05:25

NFL'in 1. haftasında New York Giants, Met Life Stadı'nda Pittsburgh Steelers'ı konuk etti.

Bertan ERMAN
 
New York Giants, maçın ilk hücum serisinde istediği sonucu alamama durumundaydı. Ancak degaj sonrasında Pittsburgh Steelers'ta topu alacak olan Diontae Johnson, büyük bir hata yaptı. Johnson'ın elinden seken top yere düştü. Yere düşen topu Giants'tan linebacker Devante Downs topu Steelers'ın 3 yard çizgisinde yakaladı. Mavi Beyazlılar, touchdowna çok yakın olsalar da yenilenen hücum haklarında gol bölgesine giremedi. Son hakta yeni kicker Graham Gano, 21 yard uzaktan alan golü attı ve Giants 3-0 öne geçti. (10.34) Steelers ise, ilk hücum serisinde etkili olamadı. Sarı Siyahlılar, daha sonra Chris Boswell'in çeyreğin bitimine 49 saniye kala, 41 yard uzaklıktan kaydettiği alan golüyle skora denge getirdi. Birinci çeyrek 3-3'lük beraberlikle sonuçlandı.
 
İkinci 15 dakikaya önceki çeyrekten kalan hücum serisiyle başlayan New York Giants, bir play action pas oyununda touchdownı yaptı. Daniel Jones'un uzun mesafeli pasında topu yakalayan wide receiver Darius Slayton, az bir mesafe ilerleyerek toplamda 41 yardlık oyunu gol bölgesinde tamamladı. Öne geçen Giants, Graham Gano'nun ekstra golüyle de skoru 10-3'e getirdi. (13.45) Ancak Mavi Beyazlılar'ın bir sonraki hücum serisinde top kaybı oldu. Daniel Jones'un Evan Engram'a attığı pasta Steelers'ın linebackerlarından T.J. Watt araya girdi ve topu kaptı. (12.40) Interception sonrasında rakip yarı sahasının 36 yard çizgsinde yeni bir hücum serisine başlayan Pittsburgh, 10 yardlık pas oyunundan touchdown çıkardı. Yıldız wide receiver JuJu Smith-Schuster, Ben Roethlisberger'ın attığı pası gol bölgesinde yakaladı. Ancak touchdown sonrasında Chris Boswell'in ekstra golü direkten döndü ve Steelers skorda beraberliği sağlayamadı. (9.01) Lakin Steelers, Daniel Jones'un çeyreğin bitimine 7 saniye kala, Roethlisberger'in James Washington ile oynadığı 13 yardlık pas oyunundan touchdown çıkardı. Daha sonra Boswell'in ekstra golü isabetli oldu ve Sarı Siyahlılar devre arasında soyunma odasına 16-10'luk üstünlükle gitti.
 
Üçüncü çeyrekte sayı olmazken, son 15 dakikaya önde giren Pittsburgh Steelers, Chris Boswell'in alan golü ile farkı 9 sayıya çıkardı. (14.19)  Daha sonra karşılıklı touchdownlar yapıldı. Yaptığı son touchdwnın ardından ekstra 2 sayı denemesinde de başarılı olan Steelers, mücadeleden 26-16 galip ayrıldı. 
 
MAÇTA ÖNE ÇIKAN İSİMLER
 
 PITTSBURGH STEELERS 
 
Ben Roethlisberger (QB): 32'de 21 pas isabeti, 229 yard pas mesafesi, 3 touchdown pası
JuJu Smith-Schuster (WR): 6'da 6 pas yakalamada 69 yard mesafe ve 2 pas yakalama touchdownı
T.J. Watt (LB): 1 tackle, 1 interception
 
 NEW YORK GIANTS 
 
Daniel Jones (QB): 41'de 26 pas isabeti, 279 yard pas mesafesi, 2 touchdown pası, 2 interception pas 
Darius Slayton (WR): 9'da 6 pas yakalamada 102 yard mesafe ve 2 pas yakalama touchdownı
 
Fotoğraf: Karl Roser / Pittsburgh Steelers

Senin için hazırladığımız haberler