Pittsburgh Steelers durdurulamıyor

02.11.2020 - 00:44 | Son Güncellenme: 02.11.2020 - 00:44

NFL'de Pittsburgh Steelers, 8. hafta maçında Baltimore Ravens'ı deplasmanda 28-24 yenerek namağlubiyetini sürdürdü.

Bertan ERMAN / AJANSSPOR

Baltimore Ravens, maçın ilk hücum serisinde top kaybı yapıp sayı yedi. Henüz ilk dakika dolmadan 3 ve 6 oynayan Maryland ekibinde Lamar Jackson'ın attığı pası linebackerlardan Robert Spillane aldı ve 33 yardlık interception dönüşünde Steelers'tan touchdown geldi. Sonrasında Chris Boswell'in ekstra golü isabetli oldu ve Sarı Siyahlılar 7-0 öne geçti. (14.06) Ancak Ravens'tan cevap gecikmedi. Bir sonraki hücum serisinde top kaybı yapan Lamar Jackson, bu sefer touchdown pası attı. Wide receiverlardan Miles Boykin, 6 yardlık pası gol bölgesinde yakaladı. Akabinde Justin Tucker'ın ekstra golüyle skora denge geldi. (8.44) Pittsburgh Steelers da ilk hücum serisinde top kaybı yaptı. Slant rotasında koşan çaylak wide receiver Chase Claypool, topu yakaladıktan sonra Marcus Peters'tan gelen müdahaleyle kontrolü kaybetti. Yere düşen topu Peters kaptı ve hücum hakkı Ravens'a geçti. (7.48) Fumble recover sonrasında hücum hakkını yeniden alan Mor Beyazlılar da touchdowna yaklaşırken fumbledan bir top kaybı daha yaptı. Lamar Jackson'ın pas atacağı sırada, Steelers linebackerlarından Bud Dupree'den topa müdahale geldi. Fumble sonrası yere düşen topu bir başka linebacker Vince Williams kaptı. (5.21) Lakin kalan sürede sayı çıkmadı ve ilk 15 dakika 7-7'lik beraberlikle tamamlandı.

İkinci çeyrekte Gus Edwars'ın 1 yardlık koşu oyunuyla yeniden öne geçen Baltimore Ravens, akabinde ekstra gol ile farkı tekrardan 7 sayıya çıkardı. (7.24) Steelers'a bu 15 dakikada sayı şansı tanımayan Maryland ekibi, çeyreğin son hücumunda 51 yard uzaklıktan alan golü attı ve farkı da çift hanelere çıkararak devre arasında soyunma odasına 17-7'lik üstünlükle gitti. 
 
Baltimore Ravens'ta Lamar Jackson, üçüncü çeyreğin henüz başında bir interception daha yaptı. Yıldız oyun kurucunun pasını bir diğer linebacker Alex Highsmith yakaladı ve 2 yardlık da ilerleme kaydetti. (14.04) Yeni bir hücum hakkı kazanan Pittsburgh Steelers, 18 yardlık pas oyunundan maçtaki ilk hücum touchdownına imza attı. Tight end pozisyonunda oynayan Eric Ebron, Ben Roethlisberger'den aldığı topu gol bölgesine taşıdı. Daha sonra Chris Boswell'in ekstra golü kaçmadı ve aradaki fark 3 sayıya indi. (13.21) Steelers, ilerleyen dakikalarda running back James Conner'ın sol garddan 1 yardlık koşu oyununu touchdownla tamamlamasıyla yeniden öne geçti. Akabinde Chris Boswell, ekstra golü sayıya çevirdi ve Sarı Siyahlılar farkı 4 sayıya çıkardı. (5.38) 
 
Son 15 dakikaya 21-17 geride giren Baltimore, 3 dakika sonra 3 yardlık pas oyununda topu gol bölgesine ulaştırdı. Genç wide receiver Marquise Brown, Lamar Jackson'ın pasını gol bölgesinde tuttu. Akabinde Justin Tucker'ın ekstra golü isabetli oldu ve Ravens maçın bitimine 12 dakika kala, 24-21'lik bir skor üstünlüğü yakaladı. Lakin son sözü, Ben Roethlisberger ile çaylak wide receiver Chase Claypool'un 8 yardlık pas oyununundan bulduğu touchdown ve Chris Boswell'in ekstra golüyle Pittsburgh Steelers söyledi. Mücadeleden 28-24 galip ayrılan Sarı Siyahlılar, 7 maç sonunda, Amerikan Futbol Konferansı'nda namağlup liderliğini sürdürdü. 
 
Fotoğraf: Karl Roser / Pittsburgh Steelers

Senin için hazırladığımız haberler