POMEM Ön sağlık kontrolü nedir? Ön sağlık kontrolü nerede ve nasıl olacak?

19.01.2021 - 18:57 | Son Güncellenme: 19.01.2021 - 19:01

27. dönem POMEM sınavlarına girecek olanlar heyecanla araştırılmaya devam ediyor. 27. dönem POMEM bildirisi yayınlandıktan sonra ön sağlık alınacağı duyurulduktan sonra adaylar merak etmeye başladı. Ön sağlık nedir ve nasıl alınır gibi araştırma yapanlar 27. dönem POMEM ön sağlık nedir ve nerede alınacak gibi araştırmalar sürüyor. İşte tüm detaylar haberimizde yer alıyor...

POMEM Ön sağlık kontrolü nedir? Ön sağlık kontrolü nerede ve nasıl olacak?

27. dönem POMEM  sınavlarına girecek olanlar heyecanla araştırılmaya devam ediyor. 27. dönem POMEM bildirisi yayınlandıktan sonra ön sağlık alınacağı duyurulduktan sonra adaylar merak etmeye başladı. Ön sağlık nedir ve nasıl alınır gibi araştırma yapanlar 27. dönem POMEM ön sağlık nedir ve nerede alınacak gibi araştırmalar sürüyor. İşte tüm detaylar haberimizde yer alıyor...

2020 Aralık ayında POMEM başvuruları tamamlanmıştı. Adaylar parkur sınavları için haftalardır hazırlanıyordu.27. Dönem POMEM sınavları Ön Sağlık Kontrolü aşamasıyla 15 Şubat 2021 tarihinde başlayacaktır.

POMEM ÖN SAĞLIK KONTROLÜ NEDİR?

Adaylar POMEM sınavlarına girmeden önce ön sağlık komisyonu tarafından ön sağlık kontrolünden geçirilir. Ön sağlık kontrolü Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğine göre yapılır. Ön sağlık kontrolü komisyonu adaylar hakkında "Polis Meslek Eğitim Merkezi Öğrenci Adayı Olur" veya "Polis Meslek Eğitim Merkezi Öğrenci Adayı Olamaz" şeklinde karar verir. Hakkında "Polis Meslek Eğitim Merkezi Öğrenci Adayı Olamaz" kararı verilen adaylar, bir sonraki sınav aşamasına geçemezler.

Adaylar POMEM sınavlarına girmeden önce ön sağlık komisyonu tarafından ön sağlık kontrolünden geçirilir. POMEM'e giriş sınavları, fiziki yeterlilik sınavı ve mülakat sınavı şeklinde yapılır.

Senin için hazırladığımız haberler