Uğur Meleke'den Galatasaray değerlendirmesi: Postecoglou'nu ayağından vuracağınız gün

Özgür Koç
09.12.2023 - 10:41 | Son Güncellenme: 09.12.2023 - 10:50

Galatasaray, Süper Lig'in 15. haftasında sahasında Adana Demirspor'u 3-1 mağlup ederken, spor yazarı Uğur Meleke karşılaşmayı Ange Postecoglou'nun sözü üzerinden değerlendirdi.

Uğur Meleke'den Galatasaray değerlendirmesi: Postecoglou'nu ayağından vuracağınız gün

AJANSSPOR - HABER

Galatasaray, Süper Lig'in 15. haftasında Rams Park Stadyumu'nda konuk ettiği Adana Demirspor'u 3-1 mağlup etti. Sarı kırmızılıların gollerini 22. dakikada Sacha Boey, 29. dakika Kerem Aktürkoğlu ve 90+5 dakikada penaltıdan Mauro Icardi kaydetti. Konuk ekibin tek golü ise 45+4'te M'Baye Niang'dan geldi.   

Hürriyet'teki yazısında Galatasaray - Adana Demirspor karşılaşmasını değerlendiren Uğur Meleke, sarı kırmızılıların ilk yarıdaki oyun anlayışını Tottenham'ın hocası Ange Postecoglou’nun sözleriyle yorumladı. İşte Uğur Meleke'nin o yazısı...

"Galatasaray'ın ilk bir saatte sergilediği maaile hücum anlayışı, Postecoglou'nun sözlerini aklıma getirdi. Yaklaşık bir ay önce Londra’da oynanan ve Tottenham’ın 9 kişiyle 4-1 kaybettiği Chelsea maçında ev sahibi takımın teknik direktörü, savunmasını çok fazla önde kurmasıyla eleştiri almıştı. 55’te durum 1-1’ken 9 kişi kalan ve buna rağmen savunmasını orta çizgiye çıkararak riskli bir futbol tercih eden Postecoglou’nun o eleştirilere yanıtı şu oldu: "Maç kaybedebiliriz ama karakterimizi kaybedemeyiz. Benim çalıştırdığım bir takım, savunmayı önde kurmadığı zaman beni vurun."

Sadece futbol vardı

"Dün Seyrantepe’de 45 dakika tamamlandığında toplam 3 gol, 19 şut ve 9 korner izlemişti sporseverler. Galatasaray ilk yarıyı büyük ölçüde domine etmesine rağmen Adana Demirspor sadece 2 kez faule başvurmuştu. Sadece futbol vardı sahada. İlk devrede Galatasaray’ın bir stoperi Abdülkerim üç, diğeri Nelsson bir kez kaleyi yokladılar. Sağ beki Boey gol attı, sol beki Barış iki şut pası verdi. Ön liberolarından Torreira bir golün içinde var, Kerem Demirbay da iki şut çekti Adana kalesine. Dikkatinizi çekmiştir, Galatasaray’ın hücumcularından bahsetmedim bile. Bu rakamlar sadece savunma+orta sahaların hücum istatistikleri. Galatasaray skor 0-0’ken de, 1-0’ken de, 2-0’ken de aynı iştahlı oyunu sürdürdü Seyrantepe’de. Galatasaray’ın dün ilk bir saatte sergilediği bu maaile hücum anlayışı, Postecoglou’nun aforizmasını getirdi aklıma ister istemez."

Mertens'in zekası gerekli

"Dün 60-65’e kadar vites küçültmeyen, iştahını ve oyun standardını koruyan Galatasaray, son yarım saatte Adana Demirspor’u bir tık da olsa ortak etti oyuna. Bunu elbette farklı parametrelerle açıklayabilirsiniz: Yüksek tempolu oyunun yarattığı bir yorgunluk diyebilirsiniz. Salı akşamının, Kopenhag maçının moduna geçildiğini söyleyebilirsiniz. Ama ben biraz da oyuncu değişikliklerine bağlıyorum: Mertens oyundan çıkıp, Kerem Aktürkoğlu merkeze geçtiğinde Galatasaray’ın mekaniği bir tık aksadı. Mertens net bir bağlantı oyuncusu. Topsuz oyun ustası. Onun yarattığı koridorlar solda Kerem’i, sağda Tete’yi de oynatıyor. Bence Kopenhag’da da Galatasaray’ın merkezde Mertens zekasına ihtiyacı olacak."

Senin için hazırladığımız haberler