Premier League'de play-off ihtimali! Devler Ligi için...

17.05.2017 - 01:23 | Son Güncellenme: 17.05.2017 - 01:23

AJANSSPOR - Premier League'de, Şampiyonlar Ligi'ne gidecek son iki takım son hafta belli olacak. Son hafta öncesinde düşük de olsa ortaya play-off ihtimalleri çıktı.

Premier League'de son haftaya 3. sırada giren 75 puanlı City, Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılma yoludan büyük bir avantaja sahip. 73 puanlı Liverpool 4. sırada yer alırken, 72 puanlı Arsenal ise 5. sırada bulunuyor.

İngiliz basınında yer alan habere göre; son haftada alınacak bazı sonuçlar; takımların puan, attıkları ve yedikleri gol ile averajlarını eşitleyebilir. Böyle bir durumda ise ekipler tek maç üzerinden tarafsız sahada play-off maçı oynayabilir.

İşte o ihtimaller

Liverpool-Arsenal

1-Liverpool, son hafta sahasında Middlesbrough'ya 2-0 yenilir, Arsenal de sahasında Everton ile 1-1 berabere kalırsa; iki takımın puanı, attıkları ve yedikleri gol ile averajları eşitlenecek. Böyle bir durumda; Arsenal ile Liverpool, 4. sıra için play-off maçı yapacak.

Liverpool-Manchester City

2-Liverpool, Middlesbrough'yu 3-0 yenerse, Manchester City de Watford ile deplasmanda 3-3 berabere kalırsa, iki takımın puanı, attıkları ve yedikleri gol ile averajları eşitlenecek. Böyle bir durumda; Liverpool ile Manchester City, 3. sıra için play-off maçı yapacak.

Arsenal-Manchester City

3-Arsenal Everton'ı 1-0 yener, City de Watford'a 4-0 yenilirse, iki takımın puanı, attıkları ve yedikleri gol ile averajları eşitlenecek. Böyle bir durumda; Arsenal ile Manchester City, Liverpool'un alacağı sonuca göre 3. veya 4. sıra için play-off maçı yapacak.

Oldukça zor görünen bu ihtimallerden birinin gerçekleşmesi durumunda, futbolseverler tarihi bir duruma şahitlik edecek.

(YASAL UYARI: KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ)

Senin için hazırladığımız haberler