Premier Lig'deki en pahalı 10 transfer

11.07.2017 - 18:15 | Son Güncellenme: 11.07.2017 - 18:15

AJANSSPOR – Transfer sezonunun açılmasıyla birlikte astronomik ücretler de haberlere konu olmaya devam ediyor. İşte İngiltere Premier Lig’de takımların kendi arasında yaptığı transferlerde en çok para harcanan 10 isim;

  • Romelu Lukaku - Everton’dan Manchester United’a 75 milyon pound bedelle transfer oldu ve böylece Dünya’nın en pahalı 5. futbolcusu ünvanına da sahip oldu.
  • Fernando Torres – 2011 yılında Ancelotti yönetimindeki Chelsea, önceki sezonlarda fırtına gibi esen Fernando Torres’i kadrosuna kattı. Londra ekibinde beklentileri karşılayamayan Torres için Liverpool’a tam 50 milyon pound ödenmişti.
  • Raheem Sterling – 2014 yılında en iyi genç oyuncu ödülünü kazanan Sterling, maddi sıkıntısı olmayan kulüplerin başında gelen Manchester City’nin de radarına girdi. Ligdeki rakipleri Liverpool’u ikna etmek için kesenin ağzını açan Londra ekibinin kasasından bu transfer için tam 49 milyon pound çıktı.
  • John Stones – 2015 yılında yıldızı parlayan isimlerden birisi de Everton oyuncusu Stones oldu. Manchester City ile anlaşan Pep Guardiola’nın ısrarla istediği oyuncu için Manchester City 5 milyon pound bonservis ödedi.
  • Juan Mata – 37 milyon pound bonservis ile Chelsea’den Manchester United’a geçen İspanyol yıldız, oynadığı süre boyunca beklentilerin altında kaldı. Chelsea’de 2012 ve 2013 yılında yılın oyuncusu seçilen Mata, United’da aynı seviyeye ulaşamadı.
  • Andy Carroll – Premier Lig’de Liverpool adına hayal kırıklığı olan transferlerden birisi. 35 milyon pound ödenmesine rağmen takıma neredeyse hiçbir katkıda bulunmayan golcü oyuncu, sonraki sezonlarda kiralık olarak gönderildi.
  • Christian Benteke – 2015 yılında Liverpool’un 32.5 milyon pound bedelle Astan Villa’dan transferi Christian Benteke, takımdaki teknik direktör değişikliği sonrasında formayı unutan isimlerden birisi oldu.
  • Rio Ferdinand – Sir Alex Ferguson’un en önemli transferlerinden birisi olan Ferdinand için Manchester United 2002 senesinde tam 30 milyon pound’u gözden çıkardı. Uzun yıllar Kırmızı Şeytanlara hizmet eden Rio Ferdinand, kaptanlığa kadar yükselmeye başardı ve ne kadar doğru bir transfer hamlesi olduğunu gösterdi.
  • Luke Shaw – 3 sene önceki performansıyla ligin en tehlikeli ekiplerinden olan Southampton takımının en önemli parçalarından Luke Shaw 2014 yılında 27 milyon pound ücretle Manchester United’a transfer oldu. Hala çok genç olan yıldız isme United’ın geleceği olarak balkıyor ama Mourinho’nun yönetiminde hayal ettiği sürelerin çok uzağında kalmış durumda.
  • Marouane Fellaini – Manchester United’ın çok fazla eleştiri aldığı transferlerden bir tanesi de 2013 yılında Everton’dan transfer edilen Marouane Fellaini olmuştu. Bir David Moyes transferi olan orta saha oyuncusu için tam 27 milyon pound ödendi.

Senin için hazırladığımız haberler