Premier Lig, Ara Dönemde En Çok Brezilyalı Transfer Etti

Orhan Gülek
30.01.2023 - 21:28 | Son Güncellenme: 30.01.2023 - 21:43

Dünyanın bir numarası olan İngiltere Premier Lig'inde Ocak ayı transfer döneminde çoğunlukla Brezilyalı oyuncular tercih edildi. İspanya ve Fransa ise ikinci sırada. İşte detaylar.

Premier Lig, Ara Dönemde En Çok Brezilyalı Transfer Etti

AJANSSPOR - HABER

Dünyanın en rekabetçi ligi olarak kabul edilen İngiltere Premier Lig'de Ocak ayı transfer dönemi hareketli geçiyor.Transfer döneminin kapanmasına 1 gün kala, Premier Lig'de mücadele eden 20 takımdan 18'i ara transferde kadrosunu güçlendirirken, sadece Fulham ve Crystal Palace transfer yapmadı.

Chelsea yine bol bol para saçtı

Ara transfer döneminin en hareketli takımları ise Chelsea ve Wolverhampton Wolves oldu. Londra ekibi Chelsea, 208 milyon Euro bonservis harcayarak 7 oyuncuyu kadrosuna katarken transferlerin yaş ortalamasının 20.4 olması, Mavilerin geleceğe yatırım yaptığını gösteriyor. 

Düşme hattındaki Wolves 6 transfer yaptı

Wolverhampton Wanderers, namı diğer Wolves ise küme düşme mücadelesi verdiği sezonda ilk olarak Julen Lopetegui'yi teknik direktörlük koltuğuna oturttu ve 38 milyon Euro bonservis harcayarak 6 oyuncuyu kadrosuna kattı.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçeli yıldıza Premier Lig ekibinden teklif!
Habere Git

Premier Lig'e en çok Brezilyalı geldi

Premier Lig'de Ocak transferinde en çok Brezilyalı oyuncular tercih edildi. Dört tanesi Brezilya Ligi'nden toplam 6 Brezilyalı futbolcu bu dönem itibariyla İngiltere'de futbol hayatına devam edecek.

Forest'a iki Sambacı takviye

İlk olarak Notthingam Forest, Brezilya ekibi Palmeiras'tan Danilo ve Gustavo Scarpa'yı kadrosuna dahil ederken, Wolves da İspanyol temsilcisi Atletico Madrid'den Matheus Cunha ve Flamengo'dan Joao Gomes'i transfer etti. 

18'lik Santos'a 12 milyon

Transfer şampiyonu Chelsea ise Vasco da Gama'nın 18 yaşındaki yıldız adayı Andrey Santos'u 12 milyon Euro karşılığında Londra'ya getirirken, Leicester City ise Lyon'dan Tete'yi kadrosuna ekledi.

İlgini Çekebilir
Premier Lig yıldızı tutuklandı
Habere Git

Toplam Brezilyalı sayısı 35

Bu transferlerle birlikte Premier Lig'de forma giyen Brezilyalı sayısı 35'e çıktı. Bu oyuncular arasında piyasa değeri en yüksek oyuncu 75 milyon Euroluk değeriyle Arsenal'de forma giyen Gabriel Jesus.

İspanya ve Fransa, Sambacılar'ı takipte

Brezilya'dan sonra İngiliz Premier Lig'e en fazla futbolcu yollayan diğer ülkeler İspanya ve Fransa olarak sıralanıyor. İspanya'dan toplam 29, Fransa'dan ise 28 futbolcu, dünyanın 1 numaralı liginde forma giyiyor.

Senin için hazırladığımız haberler