Prens Philip Neden Öldü?

09.04.2021 - 19:09 | Son Güncellenme: 09.04.2021 - 19:16

Britanya Krallığı'nın en uzun süreli hükümranı 2. Elizabeth'in eşi Prens Philip Mountbatten hayatını kaybetti. Peki, Prens Philip neden öldü?

Prens Philip Neden Öldü?

İngiltere Kraliyet ailesinin yarım asrı deviren bir ferdi, Prens Philip bugün Windsor Kalesi'nde hayatını kaybetti. Kraliçe Elizabeth ile 1940'lı yılların sonlarında dünya evine giren Philip, uzun süredir İngiltere'de tedavi görüyordu. 16 Mart'ta tedavi olduğu hastaneden ayrılıp korumalarıyla adasına geri dönen Philip, 9 Nisan Cuma günü kraliyetten yapılan açıklamaya göre hayata gözlerini yumdu. Peki, Prens Philip neden öldü? İşte cevabı...

Prens Philip neden öldü? 

10 Haziran 1921'de Yunanistan'ın Korfu Adası'ndaki Man Repos malikanesinde dünyaya gelen Prens Philip, 9 Nisan 2021'de Buckhingam Sarayı'ndan yapılan açıklamaya göre hayatını kaybetti. Prens Philip'in ölüm sebebiyle ilgili net bir açıklama yapılmazken; uzun süredir kalp rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü biliniyordu. En son, 16 Mart'ta hastaneden ayrılıp Windsor Kalesi'ne dönen Philip Mountbatten 3 hafta sonra, 9 Nisan Cuma günü hayata gözlerini yumdu.

2017 yılına kadar Danimarka Prensi unvanını koruyan Philip Mountbatten, 1921'de Yunanistan'ın Korfu Adası'nda dünyaya gelmiş; Yunanistan'da çıkan cumhuriyetçi ayaklanmalar sonucunda ülkeyi terk etmek zorunda kalmıştı. Tarih içerisinde Danimarka Prensi unvanını da yitiren Philip Mountbatten, en son Edinburgh Dükü olarak tanımlanıyordu.

Senin için hazırladığımız haberler