Protestolu Dortmund maçında Başakşehir'in 29 katı fazla seyirci...

28.02.2018 - 09:09 | Son Güncellenme: 28.02.2018 - 09:09

Protestolu Dortmund maçında Başakşehir'in 29 katı fazla seyirci...

Süper Lig’de şampiyonluğun en büyük adaylarından biri olan Başakşehir, bu sezon harika bir performans göstermesine rağmen birkaç büyük maç dışında Fatih Terim Stadı’nda tribünleri dolduramıyor.

Önceki gün yani geçtiğimiz pazartesi günü sahasında zirve adına çok önemli olan maçta Turuncu- Lacivertliler, Gençlerbirliği ile 1-1 berabere kaldı.
Hava sıcaklığının 2 derece olduğu bu karşılaşmada ev sahibine 15 bin kişilik statta sadece 1.828 kişi destek verdi. Ligde ikinci olmasına rağmen seyirci ortalaması bakımından 5.472 ile 18 takımlı Süper Lig’de 14. pozisyonda olan Başakşehir’in, kalan maçlarında da benzer görüntülerin yaşanması bekleniyor.
Diğer tarafta ise Başakşehir’in sahaya çıktığı pazartesi günü kadrosunda Nuri Şahin ve Ömer Toprak’ı bulunduran Borussia Dortmund, Bundesliga’da Augsburg’u eksi 9 derece gibi oldukça soğuk bir havada konuk etti.
81.359 kişilik Signal Iduna Park’ta 80.830 seyirci ortalamasıyla hem Almanya’nın hem de Avrupa’nın zirvesinde yer alan Dortmund’da tribünler, takımlarının 1-1 sona eren bu maçı pazartesi oynamasını protesto ederek, Almanya Futbol Federasyonu’na tepki gösterdi.

29 katı daha fazla...

Sarı-Siyahlılar’ın her maçta tıklım tıklım olan meşhur ‘Sarı Duvarı’ ile diğer tribünlerin bir kısmı, maça gelmeme kararı aldı. Karşılaşma öncesi 70 bin biletin satıldığı açıklanırken, protestoya rağmen statta 54.300 taraftarın olduğu açıklandı.
Dortmund için bu rakam son 20 yılın en kötü seyirci ortalaması olurken, Başakşehir’in son maçını izleyen toplam kişi sayısıyla karşılaştırma yapıldığında statta, 29 katı daha fazla futbolsever vardı.
Avrupa Ligleri'nde bu sezon en yüksek seyirci sayısına sahip 20 takım şu şekilde:

Süper Lig'de ise 38 bin 903 seyirci ortalamasıyla Galatasaray zirvede yer alırken, buna karşın bu rakam Avrupa'da ilk 20'ye giremiyor. (Fanatik)

Senin için hazırladığımız haberler