Nairo Quintana'nın 2022 Fransa Bisiklet Turu derecesi silindi

Orhan Gülek
06.11.2022 - 13:23 | Son Güncellenme: 06.11.2022 - 13:42

Kolombiyalı bisikletçi Nairo Quintana'nın, Tour de France 2022 derecesinin iptaliyle sonuçlanan yasaklı madde cezası için CAS'a yaptığı itirazı reddedildi.

Nairo Quintana'nın 2022 Fransa Bisiklet Turu derecesi silindi

AJANSSPOR - HABER

2022 Fransa Bisiklet Turu'nda göstermiş olduğu performans ile yarışa damga vuran Nairo Quintana'a kötü haber geldi. Kolombiyalı bisikletçinin Tour de France 2022 derecesinin iptaliyle sonuçlanan yasaklı madde(tramadol) cezası için CAS'a yaptığı itiraz reddedildi.

Quintana, 2022 Fransa Bisiklet Turu’ndan resmen diskalifiye edildi

Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS), Nairo Quintana’nın kanında UCI (Uluslararası Bisiklet Birliği) tarafından temmuz ayında yapılan testler sonucunda yasaklı madde bulunmasından dolayı, Kolombiyalı bisikletçinin 2022 Fransa Bisiklet Turu’ndan diskalifiye edilmesi kararını onadı. 

Ekstra bir ceza almayacak

Öte yandan geçtiğimiz günlerde CAS tarafından yapılan açıklamada 2022 Fransa Bisiklet Turu’ndaki altıncılığının geri alınması kararı resmileşen Quintana, tramadol adlı yasaklı maddenin anti-doping kuralını ihlal etmemesi sebebiyle ekstra herhangi bir ceza almayacak.

İspanya Bisiklet Turu'nu da kaçırdı

Arkéa-Samsic takımının 32 yaşındaki Kolombiyalı bisikletçisi Nairo Quintana, 2022 Fransa Bisiklet Turu sırasında alınan iki kuru kan örneğinde tramadol tespit edildiği için İspanya Bisiklet Turu'ndan çekilmişti

Peki Tramadol nedir?

Tramadol, orta ila orta şiddetli ağrıyı tedavi etmek için kullanılan bir ilaç olarak biliniyor. Ancak 2019 yılından bu yana UCI tarafından yasaklı maddeler arasında yer alıyor.

Quintana'nın kariyeri

2014'te Giro d'Italia'yı 2016'da ise La Vuelta'yı kazanan Quintana, Tour de France kariyerinde ise üç kez podyum görmüştü.

Senin için hazırladığımız haberler