"Rakiplerimizden daha iyi durumdayız"

22.09.2016 - 19:06 | Son Güncellenme: 22.09.2016 - 19:06

Galatasaray'ın eski 2. başkanı Prof.Dr. Mehmet Helvacı çok önemli açıklamalar yaptı.

AJANSSPOR ÖZEL

Radyospor'da Özgür Sancar'ın canlı yayın konuğu olan Helvacı, "Deplasman yasağı karşı olduğumuz, yanlış bir uygulamalıydı. Kalkması iyi oldu. Çözüm yasaklayarak ertelenmiş olacaktı. Dolayısıyla yasağın kalkması iyi oldu" diye konuştu.

GALATASARAY GALİBİYETE YAKIN, EN KÖTÜ SONUÇ BERABERLİK OLUR 

Helvacı, derbiyle ilgili olarak ise "Galatasaray geçen sezonu iki kupayla kapattı. Beşiktaş şampiyonluğu kazandı. Bu nedenle çok iyi bir maç olacak. Ligin başındayız, çok önemli bir maç olarak görmemek gerekir. Ben Galatasaray'ın lehine bir maç olduğunu düşünüyorum. Galatasaray açısından en kötü ihtimal beraberlik olur. Galatasaray'ın galibiyete daha yakın olduğunu düşünüyorum" dedi.

RAKİPLERİMİZDEN DAHA İYİ DURUMDAYIZ.

Kamuoyunda Galatasaray'ın borçlu kulüp olarak gösterilmeye çalışıldığını belirten Prof.Dr. Helvacı, "Maalesef bu gayrete bazı Galatasaraylı arkadaşlarımız da katılıyor. Ben Galatasaray'ın borcu yoktur demiyorum. Ama Galatasaray'ın elindeki mal varlığı ile borç stoku karşılaştırıldığında Galatasaray için her şeyin bittiği, kulübün mahvolduğu gibi bir yorum yapmak doğru değil. Her ikisini karşılaştırdığımızda mal varlığımız daha yüksek. Paniğe kapılmamak gerekir. Sorun var, halletmek gerekir. Ama bittik, öldük demek çok yanlış. Rakiplerimizden borç stoğu, mal varlığı oranı açısından öndeyiz ve çevrilebilir bir borç oranına sahibiz. Bu durum Galatasaray'ın lehinedir; diğer kulüplerden daha iyi durumdayız. Fakat durum böyle diye yapılması gereken şeyleri ihmal etmemek gerekir. Soğukkanlılıkla borç stokunu eritmek gerekir" şeklinde konuştu.

RİVA VE FLORYA İÇİN 2 KRİTİK MADDE 

Riva ve Florya projelerine de değinen Helvacı, "Toplu konut idaresi ve Emlak Konut'la birlikte iş yaptığınızda, imarı değiştirilmesiyle ilgili bir avantaj yakalıyorsunuz. Bunu bugünden dillendirmek doğru değil. Başkanın bugün bahsettiği rakamların hepimizin gözüne hitap etmeyen rakamlardan bahsediyor olmasının sebebi bu. Dile getirilen rakamlarla, gerçekleşecek rakamlar arasında fark olduğu kesin. Burada mesele söylenmeyen rakamlara ulaşmak için gösterilecek gayret. Ben başkan ve yönetimin bu konuda samimi davranacaklarına inanıyorum. Kendilerine iki önerim var. Bir tanesi alınacak yetkininin, gelecek olan gelirin borcun kapatılmasına harcanması şartı. Herkes açısından bağlayıcı olacak. Diğeri de bütün bu operasyonların Galatasaray gibi Galatasaray'ın bağlı kuruluşları aracılığıyla yapılabileceğini de koymalarının Galatasaray'ın lehine bir sonuç olacağını söyledim. Başkan ve yönetim bu önerilerimi dikkatle dinlediler. Not aldılar. Bu iki önerinin hayata geçirilmesiyle kimsenin aklında  "Gelecek para nereye gidiyor, 'har vurup harman savrulur mu?" gibi sorular sorulmayacak. Herkes paranın nasıl kullanıldığını görecek. Başkan ve yönetimin alacakları yetkiye bu iki maddeyi koyacaklarını tahmin ediyorum" dedi.

AJANSSPOR ÖZEL

Senin için hazırladığımız haberler