Rangers, 1 hafta boyunca sosyal medya hesaplarını kullanmayacak! Sebebi...

08.04.2021 - 22:38 | Son Güncellenme: 08.04.2021 - 22:41

Glasgow Ranger, ırkçılığa karşı bir hafta boyunca sosyal medyayı kullanmayacak. Slavia Prag maçında Kudela ırkçı sözler kullanmıştı ve UEFA soruşturma başlatmıştı.

Rangers, 1  hafta boyunca sosyal medya hesaplarını kullanmayacak! Sebebi...

İskoçya Premiership ekibi Rangers, artan ırkçılık olayları sebebiyle bir hafta boyunca sosyal medyayı boykot edecek.

Rangers'tan yapılan açıklamada, oyuncular ve yöneticilerin 8 Nisan akşamından itibaren 7 gün boyunca sosyal medya hesaplarını kullanmayacağı belirtildi.

Baskıyı artıracak tüm seçenekleri değerlendireceğiz

İnternetteki ırkçılık ve nefret söylemlerinin kontrolden çıktığı kaydedilerek, "Sosyal medya platformları toplumun çıkarları doğrultusunda çalışmaya başlayana kadar baskıyı artıracak tüm seçenekleri değerlendireceğiz." ifadeleri kullanıldı.

İngiltere Championship ekipleri Swansea ve Birmingham, ırkçı söylemler nedeniyle sosyal medyada boykot uygulayacaklarını duyurmuş, Fransız teknik direktör Thierry Henry ise hesaplarını kapatmıştı.

Rangers'ın tepkisinin sebebi: Kudela ve Kamara arasında neler yaşandı?

UEFA Kontrol, Etik ve Disiplin Kurulundan yapılan açıklamaya göre, Rangers ile Slavia Prag arasında 18 Mart'ta oynanan UEFA Avrupa Ligi son 16 turu rövanş maçındaki ırkçılık iddiasına ilişkin başlatılan soruşturma tamamlandı.

Rangers Teknik Direktörü Steven Gerrard, futbolcusu Kamara'nın Slavia Praglı oyuncu Kudela'nın ırkçı söylemlerine maruz kaldığını öne sürmüştü.

Maç sırasında kameralara yansıyan görüntülere göre Kudela, Kamara'nın kulağına doğru bir şeyler söylemiş ve taraflar arasında gerginlik yaşanmıştı.

Slavia Prag Kulübü ve Kudela ise ırkçılık iddialarını reddetmişti.
 

UEFA'nın konuya ilişkin kararı belli oldu

Senin için hazırladığımız haberler