EuroLeague Şampiyonu Real Madrid Walter Tavares'i Takımda Tutmak İçin Seferber Oldu

Burak Alaca
29.05.2023 - 23:19 | Son Güncellenme: 29.05.2023 - 23:48

EuroLeague şampiyonu Real Madrid 2.21'lik uzun Walter Tavares ile sözleşme uzatmak için kolları sıvadı. İspanyol devi yıldız oyuncu için limitleri zorlayacak.

EuroLeague Şampiyonu Real Madrid Walter Tavares'i Takımda Tutmak İçin Seferber Oldu

AJANSSPOR-HABER

Türk Hava Yolları EuroLeague'de şampiyon olan Real Madrid, Final Four MVP'si Walter Tavares ile sözleşme uzatmak için çalışmalara başladı. İspanyol devi Cape Verdeli oyuncuyu elinde tutmak için bütün imkanlarını seferber ediyor.

Kulüp politikası göz ardı edilecek

Mundo Deportivo'nun haberine göre; kulüp politikası olarak hiçibir oyuncuya 3.5 milyon Euro'dan fazla senelik ücret ödemeyen Real Madrid, Walter Tavares için bu tutumu esnetecek. Tavares'in Avrupa'daki elit oyuncular ile benzer meblağlar talep ettiği biliniyor.

Savunma uzmanı

2017'den bu yana EuroLeague'de Real Madrid forması terleten pivot, lige girdiği andan itibaren çoğunluk tarafından en iyi savunma oyuncusu olarak kabul ediliyor. Walter Tavares buna parelel olarak bu sezonla birlikte 3 kez EuroLeague'de "Yılın Savunma oyuncusu" ödülünün sahibi oldu.

İlgini Çekebilir
Barça, EuroLeague musluklarını kısıyor!
Habere Git

Takımı krizden çıkardı

Play-off etabında Real Madrid'in 2-0 geriye düştüğü Partizan KK eşleşmesindeki dönüşünün kahramanı olan 2.21'lik dev; %67.9 saha içi isabetiyle 17.0 sayı, 8.3 ribaund, 2.0 blok, 1.3 top çalma ve 29.0 verimlilik puanı ortalaması ile mücadele etti.

Final Four'a damga vurdu

Final Four'un ilk etabındaki El Clasico maçında Barcelona karşısında; 20 sayı, 15 ribaunt, 4 blokluk performansı ile Real Madrid'i finale taşıyan Walter Tavares, final maçında da Olympiakos BC'ye karşı da 13 sayı, 10 ribaunt ile etkili oynadı ve Final Four'un en değerli oyuncusu seçildi.

Senin için hazırladığımız haberler