Real Madrid'den Nadal tepkisi!

12.03.2016 - 18:32 | Son Güncellenme: 12.03.2016 - 18:32

Eski Fransa Sağlık ve Spor Bakanı Roselyne Bachelot'nun son 3 gündür Fransız basınına verdiği demeçlerde İspanyol tenisçi Rafael Nadal'ı doping yapmakla suçlamasına Real Madrid Kulübü tepki gösterdi.

İspanyol kulübü tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Real Madrid Kulübü olarak onur üyemiz Rafael Nadal'a desteğimizin tam olduğunu belirtmek isteriz. Nadal, hiç şüphe yok ki hem İspanya'da hem de dünyada tüm zamanların en büyük sporcularından birisidir" denildi.

Bachelot'nun Nadal ile ilgili suçlamalarını "tolerans gösterilemez ve savunulamaz" diye değerlendiren Real Madrid Kulübü, Nadal'ın yeteneğinin ve olağanüstü çalışma kapasitesinin yanı sıra örnek bir sporcu karakterine sahip olduğunu vurguladı. İspanyol kulübü, "Dünyanın dört bir yanındaki milyonlarca hayranı gibi bu kulüp de Nadal'ın yanındadır" ifadesini kullandı.

Öte yandan Real Madrid Teknik Direktörü Zinedine Zidane da basın toplantısında eski Fransız bakanın sözlerinin hatırlatılması üzerine "Ne diyebilirim? Söz konusu Rafael Nadal olduğu için kendimi kötü hissediyorum çünkü o tam bir beyefendi. Her zaman sahip olduğu değerleri gösterdi ve hepimiz onu çok seviyoruz. Fransız da İspanyol da Amerikalı da olsan Rafael Nadal'ı seversin" ifadesini kullandı.

Fransa'da 2007-2010 yıllarında Sağlık ve Spor Bakanı olarak görev yapan Bachelot, Fransız medyasına verdiği demeçlerde "Nadal'ın bir süre kortlardan uzak kaldığı meşhur sakatlığını biliyoruz. Bir kontrolde pozitif çıkmıştı ve bunu sakatlık mazeretiyle örttü" şeklinde görüş bildirmişti. Eski Fransız kadın bakanın suçlamaları karşısında Nadal ise "Temiz bir sporcuyum. Yanlış hiçbir girişimde bulunmadım. Böyle bir şeyi ne yaptım ne de gelecekte yaparım. Ayrıca ekibime de yüzde 100 güveniyorum" açıklamasında bulunmuştu.

Senin için hazırladığımız haberler