Real Madrid hem futbolda hem de basketbolda final oynayacak

Feride Kara
20.05.2022 - 00:44 | Son Güncellenme: 20.05.2022 - 08:12

EuroLeague Final Four'da Anadolu Efes'in finaldeki rakibi Real Madrid olurken futbolda ise Real Madrid Şampiyonlar Ligi finalinde Liverpool ile karşılaşacak.

Real Madrid hem futbolda hem de basketbolda final oynayacak

AJANSSPOR HABER

Dünyanın en büyük spor kulüplerinin başında gelen Real Madrid hem futbol hem de basketbolda büyük bir başarının altına imza atarak iki şubede en büyük kupalarda finale uzandı. 

Real Madrid Eurolig finalinde Anadolu Efes'in rakibi 

Basketbol THY Avrupa Ligi Dörtlü Finali'nde iki İspanya ekibinin karşı karşıya geldiği maçta Barcelona'yı 86-83 yenen Real Madrid, finale yükseldi. Bu sonuçla Real Madrid 21 Mayıs Cumartesi günü oynanacak finalde Anadolu Efes ile şampiyonluk mücadelesi verecek. 

 

Eurolig'i en çok kazanan takım

Real Madrid Avrupa Ligi'nde 19. kez adını finale yazdırdı. Avrupa basketbolunun kulüpler düzeyindeki bir numaralı organizasyonunda en çok şampiyonluğa ulaşan takım konumunda bulunan Real Madrid, sonuncusu 2018'de olmak üzere 10 kez kupayı müzesine götürdü. Madrid ekibi 8 kez ise ikinci oldu. 

Futbolda Şampiyonlar Ligi finali 

Futbolda Real Madrid Şampiyonlar Ligi tarihinde 16 kez Avrupa'nın zirvesinde finale kaldı ve finalde  Liverpool ile eşleşti. Liverpool ve Real Madrid 4 yıl sonra yine Şampiyonlar Ligi finalinde karşı karşıya gelecek. 28 Mayıs Cumartesi günü Fransa'nın Fransa Stadyumu'nda oynanacak mücadele Türkiye saati ile 22.00'de başlayacak. 2018'de karşılaşan Liverpool Real Madrid finalinde gülen 3-1'lik skorla Real Madrid olmuştu. 
   

İlgini Çekebilir
İsmail Köybaşı: Real Madrid bile şampiyonluğunu bu şekilde yaşayamaz
Habere Git

2018 yılında tarihte bir ilki gerçekleştirdiler 

Real Madrid, aynı sezonda futbol ve basketbolda Avrupa'nın bir numaralı organizasyonlarında şampiyonluğa ulaşan ilk kulüp olarak tarihe geçti. EuroLeague Final Four'unda geçen hafta Fenerbahçe Doğuş'u 85-80 yenerek şampiyonluğa ulaşan Real Madrid, futbolda da kupaya uzandı. Şampiyonlar Ligi finalinde Liverpool'u 3-1 mağlup eden Real Madrid, futbolda da 2017-2018 sezonunu zirvede tamamladı.

Senin için hazırladığımız haberler