Real Madrid’in gözü yükseklerde! 640 milyon euro

Ali Bozkurt
03.01.2022 - 22:42 | Son Güncellenme: 03.01.2022 - 22:49

Dünyanın en iyi genç futbolcuları olan Mbappe ve Haaland’ın isimleri Real Madrid ile anılıyor. İspanyol ekip ise bu transferler için 640 milyon euroyu gözden çıkardı…

Real Madrid’in gözü yükseklerde! 640 milyon euro

AJANSSPOR DIŞ HABER

Carlo Ancelotti ile iyi bir sezon geçiren ve şu anda liderlik koltuğunda oturan Real Madrid, önümüzdeki sezonun transfer hazırlıklarına şimdiden başladı. Aslında uzunca bir süredir Haaland ve Mbappe ile temas halinde olan Los Blancos, her iki yıldızı da kadrosuna katmak istiyor. İspanyol gazeteleri Marca ve As’a göre, başkan Florentino Perez Mbappe ve Haaland için kolları sıvadı.

Mbappe için en yakın durak İspanya, ama...

Paris Saint German, yıldız oyuncusu Mbappe’yi bırakmak istemese de Kylian kontratını yenilemedi. Fransız ekip genç yıldızı hala kadrosunda tutmak istiyor ama  Mbappe’nin sözleşmesi bu yaz sona erecek ve dünyanın en büyük kulüpleri onunla yakından ilgileniyor. 1 Ocak’tan itibaren istediği takıma imza atma hakkına sahip olan ve geçtiğimiz yıllarda da ismi Real Madrid ile anılan Mbappe’nin şu anda en yakın göründüğü durak İspanya. Bunlarin yanında genç yıldızın idolünün Zidane olduğu düşünülürse Kylian için Real Madrid ihtimali daha da artıyor. Tüm bunlara rağmen Real Madrid’in teknik direktörü Carlo Ancelotti, kendisine Mbappe hakkında yöneltilen soruya “Bu transfer hakkında konuşmak için henüz erken” cevabını vermişti.

Haaland’ın masrafları 400 milyon euro

Real Madrid, tıpkı Mbappe gibi bir diğer genç süper yıldız olan Haaland ile de uzun zamandır ilgileniyor. 2022 yazında farklı bir takıma transfer olacak olan Erling’in 75 milyon euroluk serbest kalma maddesi bulunuyor. Fakat genç yıldızın babası Alf Inge ve menajeri Mino Raiola’nın alacağı komisyon, ek giderler ve oyuncunun maaşı gibi masraflar hesaba girince 400 milyon euroluk bir fiyat ortaya çıkıyor. Fakat Real Madrid, tüm bu masrafları gözden çıkarmış gibi görünüyor. Diğer yandan Alman kulüp ve Real Madrid arasında iyi bir ilişki bulunuyor. Dortmund'un CEO'su Aki Watzke ile Florentino Perez çok yakın arkadaş ve Watzke’ye göre Haaland’ın İspanya’ya gitme olasılığı İngiltere’den  daha yüksek.  

İki transferin olası maaliyeti 640 milyon euro

 
Real Madrid’in, hem Haaland hem de Mbappe’yi kadrosuna katması durumunda 640 milyon euroluk bir harcama yapması gerekiyor. Los Galacticos Erling ve Kylian için bu rakamı gözden çıkardı. La Liga’nın başkanı Javier Tebas da Real Madrid'in 640 milyon euroyu karşılayabilecek maddi güce sahip olduğunu fakat yine de bazı problemler olabileceğini söyledi.

Senin için hazırladığımız haberler